Türkiye'de koronavirüs günlüğü

Türkiye'de koronavirüs günlüğü

Vakıf Katılım

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Yükseköğretim Kurumları Sınavı ile ilgili tüm kurum ve paydaşların görüşlerini dikkate alıp gençler için en uygun tarihi belirlerken, sınav müfredatında ciddi bir azaltma yaptıklarını bildirdi.

Altun, sosyal medya hesabından 'Türkiye'de Koronavirüs'' başlığıyla yaptığı açıklamada, sınavlarda sosyal mesafe ve hijyene ilişkin tedbirleri alarak gençler için çalıştıklarını belirtti.

Yükseköğretim Kurulu'nun, 27-28 Haziran 2020 tarihinde yapılacak olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na ilişkin yaptığı açıklamada, TYT sınavında verilen 135 dakikalık sürenin, yalnızca bu yıl için 30 dakika daha ilave sürelerle 165 dakikaya çıkarıldığını, merkezi yerleştirme yapılan lisans programlarını tercih edebilmek için ilgili puan türünde uygulanan 180 baraj puanının da ''bu yıl ile sınırlı kalmak şartıyla'' 170'e çekildiğini aktaran Altun, şunları kaydetti:

''ÖSYM'nin açıkladığı 2020 YKS ve diğer sınavlarda uygulanacak koronavirüs tedbirlerine göre, adaylara sınav binası girişlerinde görevliler tarafından maske ve dezenfektan dağıtılacak. İsteyen adaylar kendileri de dezenfektan veya kolonyayı yanlarında getirebilecekler. Sınav görevlilerine de maske ve dezenfektan dağıtılacak. Okul bahçelerindeki yığılmayı önlemek ve sosyal mesafeyi korumak için, adaylar ve sınav görevlileri dışında kimse okul bahçelerine alınmayacak. Adaylar sınav binalarına girerken, sosyal mesafenin korunması için sınav görevlileri tarafından yönlendirilecek. Sınav salonlarında oturma düzenleri sosyal mesafe mümkün olduğunca gözetilerek oluşturulacak. Vefa sosyal destek gruplarına 22 Mart'tan bu yana gelen 4 milyon 924 bin 927 talebin 4 milyon 541 bin 829'u karşılandı. Yetiştiricilere hayvan başı 65 lira olmak üzere, toplam 100 milyon liralık yem desteği verilecek. Koronavirüs salgını nedeniyle bugüne dek 103 ülkeden 65 binden fazla Türk vatandaşı Türkiye'ye getirildi. Kocaeli'de sanayiye hizmet vermesi amacıyla açılan günlük 5 bin test kapasiteli laboratuvarın ikincisi Ankara'da açılacak.''


Hibya Haber Ajansı