Küresel piyasalar

Küresel piyasalar

Vakıf Katılım

ABD’de fiyatlamalar: Küresel krizden bu yana en sert düşüşünü yaşadı

Dün ABD piyasaları, salgın endişelerinin devam eden baskısına ek olarak petrol fiyatlarında yaşanan sert düşüşün etkisiyle ekside tamamladı. Dow Jones endeksi %7,79 azalışla 23.851,02 puana geriledi. Endeks, 2008 küresel finans krizinden sonraki en büyük kaybını yaşadı. S&P 500 endeksi %7,60 kayıpla 2.746,56 puan ve Nasdaq endeksi de %7,29 düşüşle 7.950,68 puandan kapanış yaptı. Sektörler tarafında, finansal hisseler, ABD tahvil faizlerinde yaşanan sert düşüşün etkisiyle, %10’un üzerinde kayıplar verdi. Enerji sektörü hisselerinde ise düşüşler %20’yi aştı.

Asya’da fiyatlamalar: Trump’ın açıklayacağı pakete ilişkin beklentilerle alıcılı seyir izliyor

Bu sabah Asya piyasalarında, ABD Başkanı Trump’ın virüs salgınının küresel ekonomi üzerindeki etkileri ile mücadele etmek için açıklayacağı mali pakete ilişkin beklentilerle alıcılı seyir görülüyor. Bu doğrultuda, S&P ASX 200 %2,40 yükselirken, Hang Seng endeksi %1,92 artıda. Shangai endeksi de %1,43 artış kaydediyor. Nikkei endeksinde ise yükseliş daha ılımlı olarak %0,77 seviyesinde. ABD vadelilerde de pozitif seyir hakim.

Avrupa’da fiyatlamalar: OPEC kaynaklı artan belirsizlikler sebebiyle kayıplar %6’yı aştı

Dün Avrupa piyasaları, küresel piyasalardaki belirsizliklerin devam eden koronavirüsü salgınının beraberinde, sonuçsuz kalan OPEC görüşmeleri sonrası öne çıkan fiyat rekabeti sebebiyle petrol fiyatlarında yaşanan sert düşüş sebebiyle satıcılı seyir izledi. CAC 40 ve DAX endeksleri sırasıyla %8,39 ve %7,89 düşüşler kaydederken, FTSE 100 endeksi %7,51 aşağıda kapandı. Genel olarak tüm sektör hisselerinin satıcılı seyir izlediği günde, petrol ve gaz sektörü hisseleri %15,9 düşüşle en çok değer kaybedenlerin başında geldi.

Kaynak: Halk Yatırım
Hibya Haber Ajansı