Bakan Özer, 10 ilin milli eğitim müdürüyle toplantı yaptı

Bakan Özer, 10 ilin milli eğitim müdürüyle toplantı yaptı

Vakıf Katılım

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Bakan Özer’in Malatya Belediyesi Toplantı Salonu'ndan çevrim içi bağlandığı toplantıya, depremden etkilenen 10 ilin milli eğitim müdürleri ile Bakan Yardımcıları Petek Aşkar ve Sadri Şensoy, İnşaat ve Emlak Genel Müdürü Umut Gür, Personel Genel Müdürü Fehmi Rasim Çelik katıldı.

Toplantıda okulların genel durumuna ilişkin bilgi alan Bakan Özer, il milli eğitim müdürlerine öğretmenleriyle temasa geçerek ihtiyaçlarını öğrenmeleri talimatı verdi.

Bakan Özer, öğretmenler ve Bakanlık personelinin bölgede depremzedelerin barınma, sıcak yemek ihtiyaçlarını karşılamak, çocuklara psikososyal destek sunmak için fedakarca çalıştığının altını çizerek, şunları söyledi:

"İsteğimiz, özellikle deprem bölgesinde eğitim öğretimi bir an evvel mümkün olduğunca normalleştirmek. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız okulların hasar tespiti çalışmalarını tamamladı. Hep birlikte il, ilçe ve okul bazlı tespitler yapacağız. 1 Mart itibarıyla bu tespitlerimiz doğrultusunda nerelerde eğitim öğretime başlanacağını kamuoyuyla paylaşacağız. Şu ana kadar 48 bin 457 öğrencimiz diğer illere naklini aldırdı. Bundan sonra da bu talepte bulunan öğrenciler için her türlü kolaylık sağlanacak."

Bölgedeki çadır kentler ve toplanma alanlarında da sınıflar oluşturulacağını belirten Bakan Özer, bu süreçte büyük fedakarlıkla çalışan tüm öğretmen ve Bakanlık yöneticilerine en içten şükranlarını sunduğunu ifade etti.

Bakan Özer, İl milli eğitim müdürlerine de bu zor süreçte gösterdikleri çabadan dolayı teşekkür ederek, "Sizler de depremzede olduğunuz halde bölgede eğitim camiamızın ihtiyaçlarını gidermek için aralıksız çalışıyorsunuz. Bu zorlu süreci el birliğiyle aşacağız." diye konuştu.

Hibya Haber Ajansı