Risk iştahı dalgalı seyrederken, gelişmeler önemini koruyor

Risk iştahı dalgalı seyrederken, gelişmeler önemini koruyor

Vakıf Katılım

Piyasa Gündemi

Tedbirlerin gevşetilmeye başlanması ekonomiler açısından olumlu olmakla birlikte salgın konusunda ikinci bir dalga yaşanabileceğine ilişkin korkuları da gündeme getiriyor. ABD Başkanı Trump’ın attığı adımlar ve söylemleri de iki ülke ilişkilerine dair kafa karışıklığı yaratıyor. Salgının yayılma hızındaki gelişmeler ve ABD – Çin ilişkilerinin seyri piyasaların yakın takibinde yer alacak olup, risk iştahı üzerinde belirleyici olacaktır.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler  
     
•    11:00 Türkiye – Bütçe Dengesi Önem: Orta
•    16:15 ABD – Sanayi Üretimi Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

ABD – Çin ilişkilerine dair endişeler ve salgında ikinci dalga yaşanabileceğine ilişkin korkular nedeniyle son günlerde hisse piyasalarında satış baskısı artış kaydetti. Dün piyasalarda gün içerisinde negatif bir seyir izlenirken, akşam saatlerinde gelen tepki alımlarıyla ABD borsaları kayıplarını geri aldı. BIST-100 Endeksi günü %0,96’lık düşüşle 99.193 puandan tamamladı. ABD borsaları günü %1’leri bulan yükselişlerle tamamlarken, bu sabah ABD vadelileri hafif alıcılı bir seyir izliyor. Asya piyasalarında yeşil bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne alıcılı bir açılışla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 6,95 – 6,96 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:40 itibariyle 6,90’lı seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne alıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Borsa İstanbul’da son bir aylık dönemi göz önünde bulundurduğumuzda geniş bir bant alanında sıkışmanın devam ettiğini görüyoruz. Benzer sıkışma başta ABD hisse senedi endekslerinde ve Avrupa’nın lokomotifi konumundaki Almanya DAX’ta olmak üzere birçok borsada mevcut. BIST 100’de 100 bin üzerindeki kapanışlar olumlu olmakla birlikte konsolide sürecindeki kanalın üst bandı olan 102.300 civarı çok daha önemli bir direnç konumunda. Kısa vadeli bu zirve geçilemediği sürece yükselişlere temkinli yaklaşmak gerektiği görüşümüzü koruyoruz. 100 binin altında 500 günlük ortalamanın bulunduğu 99.250 civarı ilk önemli seviye olmakla birlikte, bu seviyenin altında konsolide kanalının alt bandının bulunduğu ve güçlü destek bölgesi olarak izlediğimiz 97.200-97.500 aralığı en kritik seviyeler.

Kaynak:Gedik Yatırım
Hibya Haber Ajansı