Genç objektif yarışmasının jüri üyeleri belli oldu

Genç objektif yarışmasının jüri üyeleri belli oldu

Vakıf Katılım

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ve TÜRSAK Vakfı tarafından bu sene ilk defa çevrim içi olarak gerçekleştirilen 16. TÜRSAK Çocuk Filmleri Festivali kapsamında düzenlenen “Genç Objektif” yarışmasının ön jüri ve ana jüri üyeleri belli oldu.

Çocukların sağlıklı bir hobi edinmelerine, sanatsal üretim gerçekleştirmelerine, sinemayla tanışmalarına ve erken yaşta sinema kültürü edinmelerine rehberlik etme hedefi ile T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü, TÜRSAK Vakfı iş birliğiyle gerçekleştirilen 16. TÜRSAK Çocuk Filmleri Festivali’nde genç sinemaseverlerin yarışacağı “Genç Objektif” yarışmasında dereceye girecek fotoğrafları seçecek olan ön jüri ve ana jüri önemli isimlerden oluşuyor.

Türkiye genelindeki tüm 8-13 yaş arasındaki çocukların katılımına açık olan yarışmanın başvuruları https://cocukfestivali.tursak.org.tr/cocuk adresinden 12 Temmuz 2020 tarihine kadar gerçekleştirilecek.

Genç Objektif Yarışması’nın Ön Jüri Üyeleri

“Genç Objektif” yarışması için yapılacak başvurular yarışmanın ilk adımında fotoğrafçılık ve sinema ile yakından ilgili olan isimler tarafından değerlendirilecek. Ön jüri üyeleri tarafından yapılan değerlendirmeler sonucunda başvuranlar arasından 100 fotoğraf, ana jüri üyelerinin değerlendirmesi için seçilecek. 16. TÜRSAK Çocuk Filmler Festivali Genç Objektif Yarışması Ön Jüri Üyeleri, Fotoğraf ve Video Sanatçısı Furkan Üstel, TÜRSAK Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi, Kültür-Sanat Direktörü Perihan Yücel ve Fotoğraf Sanatçısı, İstanbul Aydın Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Görevlisi Sefa Çeliksap’tan oluşuyor.

Genç Objektif Yarışması’nın Ana Jüri Üyeleri

“Genç Objektif” yarışması için yapılacak başvurular arasından Ön Jüri tarafından seçilecek 100 fotoğraf ise başarılı projelere imza atan ve yaptıkları işlerle beğeniyle takip edilen isimler tarafından değerlendirilecek. Yönetmen ve Senarist Reis Çelik başkanlığında; Fotoğraf Sanatçısı Cem Talu, Yönetmen ve Senarist Ceylan Özgün Özçelik, Görüntü Yönetmeni Uğur İçbak ve Oyuncu Zeynep Çamcı’dan oluşan Genç Objektif Yarışması Ana Jürisi “Filmimin Hikâyesi” kitabına basılacak 50 fotoğrafı ve yarışmanın birincisini seçecek.

Yarışma kapsamında çekilecek fotoğraflar arasından jüri üyeleri tarafından seçilecek 50 fotoğraf bir kitaba basılacak. Kitaba basılan fotoğraflar arasından birinci seçilenin sahibi ise “Filmimin Hikâyesi” Kısa Film Atölyesi’ne katılacak ve hem atölye kapsamında film çekecek hem de sinema sanatının inceliklerini uygulamada öğrenecek. Bunun yanı sıra festivalin ödül töreninde yarışmanın birincisine DSLR fotoğraf makinesi hediye edilecek.

Yarışmaya son başvuru tarihi 12 Temmuz 2020 olup, yarışmayla ilgili ayrıntılı bilgiler ve güncel duyurular yarışmanın web sitesinden ve TÜRSAK Vakfı'nın sosyal medya hesaplarından takip edilebilir.

Hibya Haber Ajansı