Sağlık çalışanlarına misafirhane desteği

Sağlık çalışanlarına misafirhane desteği

Vakıf Katılım

Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli'nin talimatıyla bakanlığa ait Türkiye genelinde ve 81 ilde bulunan 5 bin 450 oda kapasiteli misafirhaneler sağlık çalışanlarına tahsis edildi.

Tarım ve Orman Bakanlığı Destek Hizmetleri Daire Başkanı Fatih Sarıkaya, yaptığı açıklamada, Bakan Pakdemirli'nin talimatıyla zor günlerde canla başla çalışan sağlık çalışanların yanında olduklarını  göstermek ve destek vermek amacıyla ülke genelinde bulunan 5 bin 450 oda kapasiteli 307 misafirhaneyi tahsis ettiklerini söyledi.

Sarıkaya, misafirhanelerde kalan sağlık çalışanlarından ücret talep edilmeyeceğini belirterek, ''Tarım ve Orman Bakanlığı olarak virüsün etkilerini en aza indirmek için tüm imkanlarımızı seferber ettik ve etmeye de devam ediyoruz. Şu anda 5 bin 450 oda kapasiteli misafirhanelerimizin hemen hemen yarısı dolmuş durumd'' dedi.

Misafirhanelere yerleştirme işlemlerinin valilikler koordinasyonunda yapıldığını aktaran Sarıkaya, ''Valiliklerin yetkilendirdiği il müdürlükleri bize bir liste yönlendiriyor. Biz de bu listeleri misafirhanelerdeki yetkili arkadaşlarımıza iletiyoruz ve sağlık çalışanlarımızın burada konaklamasını sağlıyoruz. Onlara misafirhanelerde her imkanı sunuyoruz.'' diye konuştu.

Sarıkaya, şunları kaydetti:

''Bilindiği gibi yaklaşık 4 ay önce Çin'de ortaya çıkan 'korona virüs' salgını tüm dünyayı tehdit ediyor. Tüm dünyada olduğu gibi biz de ülke olarak bu virüs salgınıyla çetin bir mücadeledeyiz. Bakanlık olarak bu mücadeleye her türlü desteği veriyoruz. Buradan sayın bakanımız ve şahsım adına hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Yine tedavisi devam eden tüm vatandaşlarımıza da Allah'tan acil şifalar diliyorum.''


Hibya Haber Ajansı