Telegram'ın dijital varlıkları yılın ilk yarısının sonunda 1,3 milyar dolara çıktı

Telegram'ın dijital varlıkları yılın ilk yarısının sonunda 1,3 milyar dolara çıktı

Financial Times tarafından görülen denetlenmemiş mali tablolara göre, Telegram'ın yılın ilk yarısının sonunda 1,3 milyar dolarlık dijital varlığı vardı ve bu geçen yılın sonunda yaklaşık 400 milyon dolardı.

Ağustos ayı sonlarında, Fransız yetkililer Durov'u Telegram üzerinden yasadışı içerik dağıtımını engellememekle suçladı. Daha sonra 5 milyon avro kefaletle serbest bırakıldı ve sıkı adli denetime tabi tutuldu ve haftada iki kez polis karakoluna rapor verme zorunluluğu getirildi. Fransa'dan ayrılması yasaklandı.

22 Ekim tarihli belgede, durumun "Telegram'ın operasyonları veya grubun ticari faaliyetleri üzerinde önemli bir etkisi olmadığı" belirtildi. Ayrıca iddiaların Durov'un şirketiyle değil, kişisel olarak ilgili olduğu belirtildi.

Belgeye göre Telegram'ın geliri Ocak-Haziran aylarında 525 milyon dolara ulaştı ve yıl boyunca neredeyse üç katına çıktı.

Gelirin yaklaşık yarısı, yani 225 milyon dolar, Telegram'ın uygulamada reklam için özel ödeme yöntemi olarak Toncoin kripto para birimini kullanma izni karşılığında bir ücret aldığı, ismi açıklanmayan bir şirketle yapılan tek seferlik bir anlaşmadan geldi. Anlaşma 1 Ekim'de sona erdi.

Şirket ayrıca yılın ilk yarısında dijital varlıkları satarak 353 milyon dolar kazandı ve o zamandan beri 348 milyon dolar değerinde kripto para daha sattı. Reklam geliri yaklaşık iki katına çıkarak 120 milyon dolara çıkarken, premium abonelik satışları 119 milyon dolar daha getirdi.

Telegram'ın Ocak-Haziran aylarında vergilerden sonraki karı 335 milyon dolara ulaştı. 2023 yılı için toplamda 173 milyon dolarlık bir zarar, 342 milyon dolarlık bir gelir kaydedildi.

Şirket, denetlenmemiş mali tablolara göre, alınan fonların bir kısmını 124,5 milyon dolarlık tahvil geri alımında kullandı.

  Hibya Haber Ajansı