Avrupa'da borsalar ralliye başladı

Avrupa'da borsalar ralliye başladı

Vakıf Katılım

Avrupa'da borsalar, erken saatlerdeki kayıplarını geri alarak yükselişe geçti. Wall Street’te endeksler de yüksek açılması bekleniyor.

Saat 15.45 itibarıyla Almanya’da DAX endeksi yüzde 1.67 ile 12.286 puana, Fransa'da Cac 40 endeksi yüzde 2.01 ile 5.491 puana, İngiltere’nin FTSE 100 endeksi yüzde 2.03 ile 6.854 puana çıktı.

İtalya’da FTSE MIB endeksi yüzde 1.67 artı ile 22.111 puana, İspanya’da ISEX 35 endeksi yüzde 1.53 yükselişle 8.937 puanı gördü.

Önde gelen merkez bankalarının koronavirüs salgınının ekonomilere olan olumsuz etkilerini azaltmak için çabalarını artıracağı yolundaki genel düşünce piyasalarda alım dalgasının güçlenmesine neden oldu.

ABD Merkez Bankası'nın (FED) dün sürpriz bir şekilde 0.50 baz puan faiz indirimine gitmesi de piyasalara destek olurken, FED'in Nisan ayına kadar yeni bir faiz indirimine gitmesine yüzde 50 ihtimal veriliyor.

Ayrıca Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) gelecek hafta faiz oranını indirmesine yüzde 90 ihtimal veriliyor. 

Ayrıca, ABD Başkanlık seçiminde Demokrat Parti'nin adayının belirlenmesi için yapılan ve 'Süper Salı' olarak bilinen seçimlerde eski Başkan Yardımcısı  Joe Biden'in delege sayısında rakibi Bernie Sanders’in önüne geçmesi de piyasalara moral verdi.

Sosyalist görüşleriyle bilinen ve iş dünyası tarafından seçilmesine soğuk bakılan Bernie Sanders’ın Süper Salı öncesinde yarışı önde götürmesi, piyasalarda tedirginliğe neden oluyordu. önüne geçmesi de piyasaya moral veremedi. Biden, Teksas dahil 9 eyaleti kazandı.

 


Hibya Haber Ajansı