Her şeye rağmen görevimizin başındayız

Her şeye rağmen görevimizin başındayız

Vakıf Katılım

Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin Koca'nın 23 Mart’ta akşam saatlerinde yapmış olduğu basın açıklamasında ifade ettiği kişisel koruyucu ekipman konusundaki açıklamalarına Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu’ndan (AHEF) tepki geldi. AHEF yaptığı açıklamada “söylenenler bizleri gelecek adına kaygılandırmıştır” dedi.

 

AHEF açıklamasında; “Tüm 2. ve 3. basamak hastaneler poliklinikler düzeyinde pasife alınmış, acil servis yükü azaltılmış halde iken Covid 19 salgınında ülkemizde en çok vakayı göğüslemeye çalışan, salgının yayılımını önlemek adına KiŞiSEL KORUYUCU EKIPMANI OLMADAN vaka değerlendirmesi yapan, virüsle enfekte olma pahasına hizmet sunan, hafta sonu dahi takipli hastalarımızı virüs bulaştırıcılığı ve semptomları yönünden tarayan  hekimleriz. Ülkemizde birçok ilde hiçbir kişisel koruyucu ekipmanın dağıtılmaması ya da çok yetersiz olması bu salgın kadar gerçektir.” 

“Biz Aile Hekimleri ilk başvuru, ilk karşılaşma noktasıyız. Sağlık yalnızca 2. ve 3. basamak değildir. Sayın Bakanımıza seslenmek isteriz. Birinci basamağı koruyamazsanız maalesef bu halkımızı korumanız mümkün olamayacaktır. Çalışan sağlığını koruyamazsanız, vatandaşımızın da sağlığını maalesef koruyamazsınız. Bir taraftan salgınla mücadele ederken bir taraftan çalışanı savunmasız bırakmak kabul edilemez.” 

“Tek istediğimiz tek şey koruyucu ekipmandır. Hem kendimiz hem ailemiz hem de hastalarımız için... Sizler de biliyorsunuz ki onlarca Aile Hekimi arkadaşımız  Covid-19 tanısı almış durumdadır. Aile hekimleri, salgınla savaşta sağlık ordusunun en öndeki askerleri ve silahsız, savunmasız düşmana koşuyoruz. Canımız pahasına da olsa vatanımız ve halkımız için görevimizin başındayız. Yeter ki halkımız bu salgından en az hasarla kurtulsun.” 


Hibya Haber Ajansı