Uluslararası Piyasalar

Uluslararası Piyasalar

Vakıf Katılım

• Japonya ilk çeyrek ekonomisi %3.4 gerilerken beklenti %4.5 seviyesindeydi. Günün geri kalanında ise ekonomik veri takvimi sakin. Yarın açıklanacak ZEW verileri ile Perşembe ve Cuma günü açıklanacak olan PMI rakamları dikkatle takip edilecek. Yarın Powell’ın bankacılık komitesine yapacağı konuşma önemli olacaktır.

• Powell son konuşmasında ekonominin toparlanmasının aşının bulunması durumunda bile 2021 yılına sarkabileceği açıklaması ve bu sabah açıklanan Japonya büyüme verileri altın üzerinde alımları da beraberinde getiriyor. Yaklaşık $20 primle $1761 seviyelerinden işlem gören değerli metal son 7 yılın en yükseğini test ediyor. ABD ile Çin arasında yeniden başlayan ve salgının yayılmasına yönelik yapılan suçlamalar altına destek oluyor.

• Üretim kesintileri ile beraber ekonomilerin yeniden açılmasıyla petrol son 2 aydır ilk kez $30 seviyesinin üzerine çıkarken emtia paraları da dolara karşı en çok değer kazanan para birimleri olarak öne çıkıyor. GBP ise Merkez Bankası ekonomistinin yaptığı eksi faiz de tartışılan konular arasında açıklaması GBP üzerinde baskı yarattı. 1.2076 seviyesine kadar geri çekilen parite kayıplarını geri almış durumda ve 1.21 seviyesinin üzerinde tutunmaya çalışıyor.

• EURUSD paritesinde ise önemli bir değişiklik yok ve yatay hareketle 1.0820 seviyelerinden işlem görmekte. 1.0851 ve 1.0880 seviyeleri gün içerisinde takip edilecek direnç noktaları konumunda.

Kaynak İş Yatırırm
Hibya Haber Ajansı