Akkuyu Nükleer A.Ş. yöneticileri, genç çalışanları ile buluştu

Akkuyu Nükleer A.Ş. yöneticileri, genç çalışanları ile buluştu

Vakıf Katılım

AKKUYU NÜKLEER A.Ş.’nin Yöneticileri, şirketin genç çalışanları ile bir araya geldi. Ankara merkez ofisi çalışanlarının video konferans aracılığıyla katıldıkları toplantı, Akkuyu NGS inşaat sahasında gerçekleştirildi. Ulusal Nükleer Araştırmalar Üniversitesi(NRNU) MEPhI'den mezun olan son Türk uzmanlar ile Rus çalışanların dahil olduğu 36 yaşın altındaki gençlerden oluşan büyük bir çalışan grubuyla gerçekleştirilen toplantıya; Genel Müdür Birinci Yardımcısı NGS Yapı İşleri Direktörü Sergei Butckikh, Kamu Kurumları ile İlişkiler ve Uluslararası İşbirliği Yönetici Direktörü Aleksei Frolov, İnsan Kaynakları Direktörü Yulia Zholobova ve Sürdürülebilir Kalkınma ve İletişim Direktörü Tatiana Klevantseva da katıldı. Toplantı, Kovid-19 virüsüne karşı alınan tedbirlere uygun olarak maskelerle ve sosyal mesafe korunarak yapıldı.

 

Katılımcıların 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlayan Sergei Butckikh,Akkuyu NGS projesinin ilerleyişi, güncel durumu ve önümüzdeki dönemde gerçekleştirilmesi planlanan inşaat aşamaları hakkında bilgiler verdi. Butckikh, ayrıca gelecekte Türkiye’nin ilk nükleer santralini devreye alma ve işletme görevlerini üstlenecek genç uzmanların, şirket faaliyetlerinde aktif bir şekilde katılım sağlamalarını umut ettiğini de vurguladı.

 

İnsan Kaynakları Direktörü Yulia Zholobova ise bu yılın proje için bir dönüm noktası olduğunu vurgulayarak, , bu yılın Rus nükleer endüstrisinin 75. Yıldönümü, AKKUYU NGS projesi inşaatına ilişkin Hükümetlerarası anlaşmanın imzalanmasının 10.Yıldönümü ve AKKUYU NÜKLEER ANONİM ŞİRKETİ’nin kuruluşunun 10. Yıldönümü gibi önemli olayları içerdiğini kaydetti. Genç çalışanlarla şirketin sosyal politikaları, geleceğe dair spor ve diğer sosyal etkinlikler hakkında tartışıldı. Organizasyonlar ve etkinlikler için aktif olarak yeni fikirler sunulması istendi. Zholobova, işveren temsilcisi insan kaynakları olarak çalışanlarla ile sürekli açık diyalog halinde olduklarını ve karşılaşılan herhangi bir sorunda çözüme hazır olduklarını ifade etti. Genç uzmanlar, yer değiştirme ve sosyal politika konuları ile mevcut olan Rus nükleer santrallerinde yapılan staj programlarıyla yakından ilgilenirken, şirket personeli için kültürel, spor ve sosyal etkinlikler hakkında duyurular için ek iletişim kanalları oluşturulmasını istediler.

 

NRNU MEPhI 2019 yılı mezunu uzman Yusuf Kılıç, toplantıya dair izlenimlerini şöyle aktardı: “Toplantı çok faydalı oldu. Doğrudan şirket yöneticileriyle iletişim kurmak için harika bir fırsat yarattı. Yönetimin bize güvendiğini, projenin geleceğinde önemli gördüklerini, isteklerimizi dinlediklerini bilmek bizim için önemli. Takımdaki durumun ve dolayısıyla çalışma sürecinin birçok bakımdan bize, faaliyetlerimize ve katılımımıza bağlı olduğunu biliyoruz. Bu nedenle enerjimizi projenin geliştirilmesi için kullanmaya hazırız.”

 

Toplantı sonunda bir kişinin yaşının kimlikle değil, ruh haliyle belirlendiğini kaydeden Alexey Frolov, meslektaşlarından kendini ve Sergey Butckikh'i gençlik derneğine dahil etmelerini istedi.

 

AKKUYU NÜKLEER A.Ş.çalışanlarının sayısı bu yıl ortasında 400’ünün genç uzmanlar olmak üzere 1000’ne ulaşacak. Haziran ayında şirket çalışanları ekibine bu yıl MEPhI’den mezun 55 kişinin daha katılmasını bekleniyor.


Hibya Haber Ajansı