Salomon, patika koşularındaki uzmanlığını yol koşularına aktarıyor

Salomon, patika koşularındaki uzmanlığını yol koşularına aktarıyor

Vakıf Katılım

1947 yılında Fransa’nın Annecy şehrinde kurulan Salomon, 75 yıldır kayaktan snowboarda, patika koşusundan yol koşusuna açık hava sporlarının geleceğini belirliyor. “Yarınlar Senin” mottosu ile gelecekte daha geniş ve genç bir kitleyi açık hava ile bağlantı kurmaya teşvik etmeyi hedefleyen performans spor markası Salomon, 3 sene önce başlayan yol koşusu serüvenine artık çok daha geniş ve tüm ihtiyaçlara uygun bir koleksiyonla devam ediyor. 

Şehir içi antrenman programları ve tanıtımlarla başlayan etkileşim, Salomon Çeşme yarı maratonu ile taçlanacak ve üstün kalitesinden ödün vermeden yol koşucularına farklı bir tecrübe yaşatacak.

Salomon, Türkiye’de patika koşusu sonrası yol koşusuna da yatırım yapıyor

Benzersiz tarihi ve olağanüstü doğal güzellikleriyle UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alan Kapadokya Ultra Trail patika koşusu yarışı etkinliğiyle ön plana çıkan Salomon, Ege’nin incisi Çeşme’de 3 Haziran’da Argeus Travel & Events’in imzası ile ilk kez düzenlenecek uluslararası yol koşusu Çeşme Yarı Maratonu’na ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

Birbirinden etkileyici 21K ve 10K’lık iki farklı parkurda koşacak olan sporcular, nefes kesen mücadelelerinin yanı sıra Çeşme’nin eşsiz tarihine, kültürüne, taş evlerine ve çok daha fazlasına yakından şahitlik edecek.

Yol yarışları için tasarlanan Phantasm 2 ve Aero Glide modelleri Salomon Çeşme Yarı Maratonu’nda sahaya çıkıyor

Açık hava spor ürünlerini tüketicilerle buluşturan Salomon, patika koşularındaki başarılarından sonra 3 Haziran’da Çeşme Yarı Maratonu’na isim sponsorluğu yaparak yol koşusunda eşsiz deneyimler ortaya çıkaracak. Salomon’un yol yarışları için tasarladığı karbon fiber destekli Phantasm 2 ve yüksek yastıklaması ile müthiş konfor sağlayan Aero Glide modeli, Salomon Çeşme Yarı Maratonu’nda sahaya çıkacak.  

Yol koşusu, kolay ulaşım sağlanan sert zeminli yollar üzerinde yapılan spor dalı olmasının yanı sıra koşmanın güzelliği ve faydasını da ön plana çıkarıyor. Çok yönlü ve erişilebilir olan yol koşuları, şehir hayatında da kolaylıkla yapılabilecek koşu türlerinden biri. Diğer koşu türlerine göre daha az ekipman gereksinimi sayesinde yol koşusu daha pratik bir hal alıyor. Yol koşucuları için özel olarak geliştirilen sert ve düz yol yüzeyine uygun yastıklama ve destek sağlayıcı ayakkabılar yol koşularında konforlu bir seçenek oluyor. Salomon, hazırladığı duyarlı sürüş teknolojili ayakkabılar sayesinde yerden her itişinizde canlı ve esnek his deneyimi sunuyor.

Düz yolda veya kaldırımlarda koşmak, diğer koşu alanlarına göre koşucular tarafından daha fazla tercih ediliyor. Düz yüzeyli asfalt yollar sayesinde istikrarlı bir tempoyla ritim tutma, yol koşusunda kolaylaşıyor. Koşudaki ritim zinde bir yolculuğa adım atmanın faydalı bir yolu oluyor. Hafif malzemeli ve havadar yapılı yumuşak Salomon koşu ayakkabıları, yol koşusuna yeni başlayanlar için eşsiz bir seçenek olarak ortaya çıkıyor. 

Phantasm koşu ayakkabısı, koşarken size maksimum memnuniyeti hedefliyor. Dar tasarımı ve şok emilimi sayesinde pürüzsüz yüzeylerde daha hızlı koşular için uygun olan Phantasm, Energy Surge orta taban ile en yüksek hızlarda bile dengeyi ve hıza yumuşak geçişi garanti ediyor. Yenilikçi ayakkabı, kayaklardan ilham alan bir ters kambere sahip. Hafifçe şekillendirilmiş orta taban, adımları yönlendirmeye yardımcı olur ve size yolda yüzüyormuşsunuz hissini verir. Road Contagrip teknolojisi, bu ayakkabıya sert yüzeylerde tutuş ve dayanıklılık sağlıyor.

Hem adım atarken hem de koşarken rahatlık sağlayan sınırsız zıplama ve enerji ile kilometrelerce koşmak için tasarlanmış bir yol koşu ayakkabı modeli olan Aero Glide; yüksek yastıklamalı, hafif bir koşu ayakkabısı. Her şeyi hafif malzemelerden yapılmış ve ayağı havadar tutan saya yapısı ve dil ve yaka bölgesindeki birinci sınıf yumuşaklık ile Aero Glide, uyum deneyimi ve ezber bozan performansı ile kilometrelerce konfor sağlıyor. 

,Hibya Haber Ajansı