Anadolu Sigorta’dan sektörde bir ilk:Sağlık sigortası başvurularında dijital form dönemi

Anadolu Sigorta’dan sektörde bir ilk:Sağlık sigortası başvurularında dijital form dönemi

Vakıf Katılım

Anadolu Sigorta, sektörde bir ilke daha imza atarak, sağlık sigortası başvuru süreçlerini dijitalleştirdi. Hem sigortalılar hem de satış kanalları için sağlık sigortası başvuru aşamalarının takibini kolaylaştıran uygulama, sigortalıların diledikleri yerden hızlı ve kolayca başvuru formu sürecini tamamlayabilmelerini sağlıyor.

Sürekli gelişen ihtiyaçlar doğrultusunda daha iyi bir müşteri deneyimi sunmak hedefiyle sektöre yön veren Anadolu Sigorta, sağlık sigortası başvurularında Dijital Form uygulamasına geçti. Müşterilerin sağlık sigortası başvurularını mobil telefon, tablet ve web sitesi üzerinden hızlı ve kolay bir şekilde, diledikleri yerden yapabilmelerini sağlayan uygulama, acenteler için başvuru aşamalarının takibini de kolaylaştırıyor.

Yeni uygulama ile acenteler tekliflerini oluşturduktan sonra Dijital Formu tek tıkla müşterilerine iletebiliyor, iş akışının hangi aşamada olduğunu takip edebiliyor. Ayrıca formlar dijital ortamda kaydedilerek, matbu evrak kaybı ve arşiv problemlerini de ortadan kaldırıyor.

Dijital sigortacılık alanında hayata geçirdikleri öncü uygulamalarla, hem sigortalılar hem de satış kanalları için hayatı kolaylaştırmaya devam ettiklerini belirten Anadolu Sigorta Genel Müdür Yardımcısı Erdinç Gökalp, “Sağlık sigortası başvurularında Dijital Form uygulamamız sektörde bu alanda öncü bir çalışma. Bu yeni uygulamayla her zaman olduğu gibi regülasyonlara yönelik gerekli hassasiyeti ve sigortalılarımızın veri güvenliklerini maksimum düzeyde gözetirken, müşterilerimize ve paydaşlarımıza daha yalın deneyimler sunuyoruz. Dijital Form uygulamamız, müşteriyi tanıyan, cinsiyetine göre sağlık sorunlarını sınıflandırarak yönlendiren akıllı sahalar ile tek formda tüm onay ve beyanları tamamlanabilir kılıyor. Kullanıcı dostu yönergeler içeren hızlı ve kolay kullanımıyla mobil telefon, tablet ve web üzerinden sağlık sigortası başvuru işlemlerinin tamamlanmasına olanak sağlıyor. Bu yönleri ile uygulama, sağlık sigortası başvuru ve üretim süreçlerinin kısaltılması ile yüksek müşteri memnuniyetini hedeflerken satış kanallarımız için de pek çok avantaj sağlıyor” dedi.

Hibya Haber Ajansı