TCMB'nin faiz kararı izlenecek

TCMB'nin faiz kararı izlenecek

Vakıf Katılım

Piyasa Gündemi

Salgın ile ilgili gelişmeler ve ABD – Çin ilişkileri gündemi belirlemeye devam edecek olup, bu taraftaki haber akışları yakından izlenecektir. Bugün TCMB’nin mayıs ayı PPK toplantısı gerçekleşecek. Piyasadaki konsensüs beklentiler ve bizim tahminiz TCMB’nin 50 baz puan faiz indirimine gitmesi yönünde şekilleniyor. Yurt dışında ise ABD’deki öncü PMI verileri ve Fed Başkanı Powell’ın konuşması piyasaların takibinde yer alacak.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler  
     
•    14:00 Türkiye - TCMB Faiz Kararı Önem: Yüksek
•    16:45 ABD – Öncü İmalat/Hizmet PMI Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

Aşı ile ilgili olumlu haber akışı ve ekonomilerin yeniden açılmasına ilişkin süreç bu hafta hisse piyasalarını ve risk iştahını destekledi. Küresel hisse piyasalarında dün pozitif bir fiyatlama etkili oldu. BIST-100 Endeksi ise yurt dışı piyasalara kıyasla zayıf bir kapanışla günü %0,17’lik sınırlı bir yükselişle 102.158 puandan tamamladı. ABD borsaları dün günü %1,50’leri aşan yükselişlerle tamamlarken, bu sabah ABD vadelileri hafif satıcılı bir seyir izliyor. Asya piyasalarında karışık bir görünüm hâkim. Avrupa borsalarının güne hafif satıcılı bir açılışla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 6,78 – 6,79 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:35 itibariyle 6,78’li seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne hafif satıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz. 

BIST-100 Strateji

ABD hisse senetleri endekslerinde olduğu gibi BIST 100’de de son aylarda oluşan konsolide kanalının üst bandı test ediliyor.  BIST 100’de dün 102.300 civarında bulunan bu üst bandın üzerine çıkılarak gün içinde en yüksek 102.998 görüldükten sonra kapanış 102.157’den gerçekleşerek henüz kanalın kırılmadığını işaret etti. Dün bahsettiğimiz kanalın üst bandı geçilirken görülen görece düşük diyebileceğimiz işlem hacmi de kırılma olasılığı azaltan etkenlerdendi. Kısa vadede yurtdışı etkisini hissettiğimiz endekste, 102.300 üstü kapanışlar ya da gün içinde 103 bin üzerine olacak hareketler alım iştahını artırabilir. Aşağıda ise ara destek 100.850 iken altında 100 bin civarını ilk güçlü destek konumunda olmaya devam ediyor.

 

Kaynak Gedik Yatırım
Hibya Haber Ajansı