Lenovo yapay zeka destekli güvenlik alanında SentinelOne ile ortaklık kurdu

Lenovo yapay zeka destekli güvenlik alanında SentinelOne ile ortaklık kurdu

Vakıf Katılım

Lenovo, güvenlik platformu ThinkShield'i yapay zeka destekli uç nokta güvenlik teknolojisiyle güçlendirmek üzere SentinelOne ile stratejik ortaklık açıkladı.

 

Teknoloji devi Lenovo ile otonom siber güvenlik platformu şirketi SentinelOne, SentinelOne'ın otonom uç nokta koruma platformunun, Lenovo'nun ThinkShield güvenlik portföyüne dahil edilmesine yönelik bir stratejik ortaklık duyurdu. Lenovo müşterileri artık patentli (Behavioral AI) Davranışsal Yapay Zekadan güç alan gerçek zamanlı koruma, ActiveEDR, IoT güvenliği ve bulut iş yükü koruması sunan SentinelOne teknolojisine sahip cihazlar alabilecek.

 

Lenovo'nun ThinkShield portföyünün temelini oluşturan tasarım yoluyla güvenlik, müşterileri en güvenli uç nokta çözümleriyle koruyor. Gerçekleştirilen bu ortaklıkla birlikte SentinelOne, Lenovo ThinkShield güvenlik özelliklerinin temel bir bileşeni olarak iş istasyonlarına, sunuculara, bulut iş yüklerine ve IoT cihazlarına gerçek zamanlı olarak kendilerini koruma gücü veren temel bir unsur haline getiriyor. SentinelOne'ın patentli yapay zeka modelleri her cihazda çalışarak geleceğin saldırılarını bugünden öngörüyor ve cihazların her türlü saldırıdan sonra anında toparlanmasına olanak tanıyor. SentinelOne'ın Davranışsal Yapay Zeka özelliği, antivirüslerin yerini alıp gerçek zamanlı koruma, algılama ve müdahale sağlayarak, bilinen ve daha önce görülmemiş kötü amaçlı yazılım türlerini avlıyor.

 

Lenovo global çapta bilgi işlem merkezlerinin tercih edilen markası

 

SentinelOne'ın CEO'su ve Kurucu Ortağı Tomer Weingarten ortaklık ile ilgili açıklamasında şunları söyledi: “Bilgisayar pazarındaki payı ve liderliği ile Lenovo küresel çapta kurumsal bilgi işlem ve veri merkezlerinin seçtiği önemli bir marka. Bu yüzden, cihazları siber suçlulara karşı mücadelede ön saflarda kullanılan Lenovo'nun en iyi koruma ve görünürlüğe sahip olması gerekiyor. Lenovo'ya güvenlik avantajı sunması için destek sağlamaktan ve uç noktaları, cihaz performansını etkilemeden günümüzün risk ve tehditlerini otonom olarak önlemek, algılamak ve bunlara müdahale etmek üzere güçlendirmekten heyecan duyuyoruz."

 

Lenovo Ticari, PC ve Akıllı Cihazlar Grubu Başkanı Christian Teismann konu ile ilgili değerlendirmesinde: "Lenovo'da güvenlik cihazın tasarımıyla başlar ve tedarik zinciri, teslimat ve cihaz ömrünün tamamı boyunca devam eder. SentinelOne ile yaptığımız iş birliği, temel ThinkShield güvenlik çözümlerimize kritik bir katman daha ekleyerek, müşterilerin uç nokta cihazlarını günümüzün gelişmiş siber suçlarından koruyor ve tehdit eğrisinin bir adım önünde kalıyor "dedi.

 

Lenovo Akıllı Cihazlar Grubu, Siber Güvenlik Çözümleri Küresel Direktörü Nima Baiati de ortaklık ile ilgili değerlendirmesinde şunları söyledi"Uç noktalar, tercih edilen siber saldırı vektörü haline geldi. İşin yapıldığı yer ve yapılma biçimi üzerindeki dijital dönüşüm hızlandıkça, bu durum daha da anlam kazanıyor. Güvenli uç nokta çözümleri, Herkes için Daha Akıllı Teknoloji stratejimizin vazgeçilmez bir parçası. Lenovo ile SentinelOne arasındaki bu stratejik işbirliği, işletme müşterilerimizin artık bu güç birliğinden faydalanarak, gerçek, bağlamsal yapay zeka kullanan, sektörde öncü bir uç nokta koruması sunabileceği anlamına geliyor."

 

SentinelOne'ın çözümleri, Lenovo'nun küresel satış ve çözüm ortakları ağında bugünden itibaren kullanıma sunuluyor. Daha fazla bilgi için: www.lenovo.com/thinkshield


Hibya Haber Ajansı