BAT Türkiye Covid-19 sürecinde staj ve işe alımlarını dijitale taşıdı

BAT Türkiye Covid-19 sürecinde staj ve işe alımlarını dijitale taşıdı

Vakıf Katılım

British American Tobacco (BAT) Türkiye, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’yi de etkileyen Covid-19 sürecinde tüm staj ve işe alım süreçleri ile kariyer buluşmaları etkinliklerini online ortama taşıdı.

British American Tobacco (BAT) Türkiye, COVID-19 nedeniyle en çok etkilenen alanlardan biri olan insan kaynaklarında inovatif bir yaklaşım sergileyerek tüm işe alımlarını, staj başvurularını ve kariyer etkinliklerini online ortama taşıdı.

İşe alım başvuru ve görüşmeleri online olarak sürdürülen BAT Türkiye’de yaz döneminde staj yapmak isteyen üniversite öğrencileri de online kanallar üzerinden staj başvurusu yapabiliyor, staj görüşmeleri de yine online olarak gerçekleştiriliyor. BATTERY Yaz Staj Programına online başvurular https://careers.bat.com/search/?createNewAlert=false&q=&locationsearch=turkey adresinden yapılabiliyor. BAT Türkiye, bu program ile Merkez Ofisindeki finans, insan kaynakları, pazarlama gibi farklı departmanlarının yanı sıra fabrika ve saha satış organizasyonuna genç yetenekleri katarak BAT’yi yakından tanımalarını sağlamayı amaçlıyor. Bu program ile stajyerlere kapsamlı oryantasyon programı, düzenli ve yapıcı geribildirimler, bir staj projesi hazırlama, liderlik ekibine sunum fırsatı ve online eğitimlerle dolu gerçek bir iş deneyimi sunuluyor. Başvurular Nisan ayı içerisinde de devam edecek.

British American Tobacco (BAT) Türkiye, Kafkaslar ve Kuzey Afrika İK Direktörü Gökçe Kulak, “Bu dönemde en çok etkilenen departmanların başında hiç kuşkusuz İnsan Kaynakları departmanları geliyor. Çalışanların motivasyonunun yüksek tutulması ve kaygılarının giderilmesi için İK departmanlarına önemli görevler düşüyor. BAT Türkiye İK ekibi olarak bu sürece çok hızlı bir şekilde adapte olduğumuzu söyleyebilirim. BAT’nin bu yıl yeniden tanımladığımız değerlerinden biri olan ‘cesuruz’, belirsiz durumlarda mantıklı kararlar alabilmeyi ve büyük değişimleri hızlıca hayata geçirebilmeyi içeriyor. Bu doğrultuda süreçte cesur ve hızlı adımlar attık; staj da dahil olmak üzere tüm işe alım başvurularını ve görüşmelerimizi tamamen online ortama taşıdık. Mevcut stajyerlerimizi de uzaktan çalışma sistemine geçirerek stajlarını diğer çalışanlarımız gibi sürdürmelerini sağladık. Şu anda uzaktan eğitim kapsamında evlerinde olan üniversite öğrencilerini de unutmadık. Bu kapsamda hayata geçirdiğimiz ‘HR Digital Class’ adlı dijital buluşmaların ilkini 8 Nisan’da ikincisini 17 Nisan’da gerçekleştirdik. Üniversite öğrencilerinin büyük ilgi gösterdiği bu buluşmaların devamı da gelecek” dedi.

BAT Türkiye’nin GG (Management Trainee) ve staj programları hakkında üniversite öğrencilerini bilgilendirmeyi amaçlayan “HR Digital Class” adlı dijital buluşmalarına üniversitelerin tüm bölümlerinden 3. Sınıf, 4. Sınıf, Master öğrencileri davet edildi. İstanbul ve Ankara illeri ağırlıkta olmak üzere üniversitelerin farklı bölümlerinden 200’den fazla öğrenci online bağlanarak etkinliğe katıldı.

BAT İK ekibi ile dijital buluşmalar devam ediyor

Üniversite öğrencilerini İK ekibi ile bir araya getiren buluşmaları dijital olarak düzenlemeye devam eden BAT Türkiye’nin dijital aktiviteleri ve kariyer imkanları ile ilgili duyurulara BAT Turkiye Kariyer Instagram sayfasından ulaşılabilir.


Hibya Haber Ajansı