OKX, mayıs ayı Rezerv Kanıtı Raporu'nu yayımladı

OKX, mayıs ayı Rezerv Kanıtı Raporu'nu yayımladı

Vakıf Katılım

İşlem hacmine göre dünyanın en büyük ikinci kripto borsası ve önde gelen bir Web3 teknoloji şirketi olan OKX, bugüne kadar yayımladığı yedinci rapor olan mayıs Ayı Rezerv Kanıtı Raporu’nu kamuoyuyla paylaştı. Borsanın, şeffaflık adına yayımladığı bu rapora göre rezervlerinde 10 milyar dolar değerinde BTC, ETH ve USDT yer alıyor. Raporda ayrıca USDC, XRP, DOGE, SOL, OKB, APT, DASH, DOT, ELF, EOS, ETC, FIL, LINK, LTC, OKT, PEOPLE, TON, TRX ve UNI olmak üzere ilave 19 dijital varlığa ilişkin rezerv bilgileri de yer alıyor. 

Rapora göre OKX'in mevcut rezerv oranları şu şekilde oluşuyor:

BTC: %103

ETH: %103

USDT: %103

“Rezerv Kanıtı sistemimizi daha da iyileştireceğimizi taahhüt ediyoruz”

Mayıs ayı Rezerv Kanıtı Raporu’na ilişkin açıklamalarda bulunan OKX Satış ve Pazarlama Yöneticisi Lennix Lai, “OKX, 2022’nin son aylarından bu yana Rezerv Kanıtı denetim raporlarını yayımlayarak sektörde güvenlik ve şeffaflık konusundaki standartları yükseltti. Kullanıcılarımıza, Rezerv Kanıtı sistemimizi daha da iyileştireceğimizi ve sıfır bilgi teknolojisini daha etkin bir şekilde kullanacağımızı taahhüt ediyoruz. OKX olarak Rezerv Kanıtının, uzun vadede kullanıcılarımızın güvenini kazanmada ve bu güveni korumada mutlak bir zorunluluk ile dinamik bir süreç olduğunu düşünüyoruz.” dedi.

OKX’in Rezerv Kanıtı Raporu, kripto topluluğunda güven oluşturmak ve şeffaflık adına güven gerektirmeyen "yenilikçi araçları" kullanma konusundaki taahhüdüne sadık kaldığını ortaya koyuyor. Merkle Ağacı Rezerv Kanıtı programı kapsamında halihazırda 180 binden fazla adres yayımlayan OKX, herkesin varlık akışlarını görüntülemesini mümkün kılmak adına bu adresleri kullanmayı sürdürüyor. Borsa ayrıca Rezerv Kanıtı denetimlerini de aylık olarak yayımlamaya devam ederken, kullanıcılar da rezerv kanıtı sayfasından en son Rezerv Kanıtı Raporunu ve rezerv oranlarını görüntüleyerek OKX’in ödeme gücünü doğrulayabiliyor.

,Hibya Haber Ajansı