Risk iştahı dalgalı seyrediyor

Risk iştahı dalgalı seyrediyor

Vakıf Katılım

 

 

Piyasa Gündemi

Salgına ilişkin dün Çin’de açıklanan veriler endişeleri artırırken, küresel risk iştahı üzerinde baskı oluşturdu. Bununla birlikte bu sabah açıklanan rakamlarda normalleşmenin görülmesi dünkü endişelerin yatışmasına katkı sağlıyor. Salgına ilişkin gelişmeler ve ekonomiler üzerindeki etkisini önemini koruyor. Yurt içinde ise siyasi ve jeopolitik gelişmeler ön planda kalmaya devam ediyor. Bugün ABD’deki ekonomik veriler piyasaların takibinde yer alacak.

 Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler    
     
•    10:00 Türkiye – Cari Denge Önem: Yüksek
•    17:15 ABD – Sanayi Üretimi Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

Virüs salgınının bulaşma hızında dün görülen sert artış güvenli liman talebini artırırken, küresel hisse piyasalarında satışların yaşanmasına neden oldu. BIST-100 Endeksi ise pozitif bir ayrışma göstererek %0,41’lik bir yükselişle günü 120.541 puandan tamamladı. Dünkü endişelerin belirli ölçüde sindirildiği bu sabah küresel hisse piyasalarında toparlanma görülüyor. ABD borsaları günü sınırlı düşüşlerle tamamlarken, ABD vadelilerinde bu sabah hafif alıcılı bir seyir izliyor. Asya piyasalarında karışık bir görünüm hâkim. Avrupa borsalarının güne yataya yakın hafif alıcılı bir açılışla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 6,04 – 6,05 aralığında bulunan Dolar/TL, 08:45 itibariyle 6,04’lü seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne yataya yakın bir açılışla başlamasını bekliyoruz. 

BIST-100 Strateji

Dalgalı seyrin devam ettiği BIST-100 Endeksi, risk iştahındaki zayıflamaya karşın dün günü yükselişle tamamlamayı ve 120.000 seviyesi üzerinde tutunmayı başardı. Endekste 118.500 – 121.500 aralığı önem taşımakta olup, kırılma yönünde hareketlerin hız kazanabileceğini değerlendiriyoruz. Risk iştahı ve jeopolitik gelişmelerin yön üzerinde belirleyici olmayı sürdüreceği ortamda, son günlerde bankacılık endeksi üzerinde artış kaydeden satış baskının devamlılığı yakından izlenmelidir. Bir süredir test edilen 121.500 üzerinde 123.000 ve 124.537 seviyeleri direnç olarak önem kazanacaktır. 118.500 desteği altında bir kapanış görülmesi durumunda ise satış baskısının artış kaydedebileceğini ve 116.000 seviyesine kadar bir geri çekilmenin gündeme gelebileceğini değerlendiriyoruz. 

 

 


Kaynak:Gedik Yatırım 
Hibya Haber Ajansı