FX Piyasaları

FX Piyasaları

Vakıf Katılım

USD/TRY: Haftanın son işlem gününde risk iştahı pozitif seyrediyor. ABD -  Çin ticaret görüşmelerinin yeniden başlayabileceğine yönelik umutlar risk iştahını desteklerken, Dolar endeksi (DXY) tekrar 100 seviyesinin altında. Gelişmekte Olan Ülke para birimleri ise genel olarak hafif alıcılı bir görüntü sergilemekteler. Yurtiçinde ise BDDK kararları yakından izlenirken TL dün %1 oranında değer kazanarak pozitif ayrıştı. Bu sabah ise bir miktar dalgalanma görülse de TL'nin değer kazanma eğilimini koruduğunu izliyoruz. Günün geri kalanında da bu eğilimin devam edebileceğini düşünürken, kurun 7,16 seviyesinin altında kalarak daha önce direnç olarak çalışan ve aylık ortalamanın da yakın seyrettiği 7,0 psikolojik seviyesine doğru düşüşünü devam ettirebileceğini düşünüyoruz. Veri tarafında bugün, ABD'de TSİ 15.30'da açıklanacak nisan ayına ilişkin tarım dışı istihdam değişimi takip edilecek


EUR/USD: Dolar'daki değer kaybıyla birlikte dün yükseliş kaydeden parite günü 1,0835 seviyesinden kapattı. Bugün ise dünkü kapanış seviyesi etrafında yatay bir görüntü sergileyen paritenin günün geri kalanında 1,0770 - 1,0890 aralığında bant hareketi yapabileceğini düşünüyoruz. Halihazırda Dolar ile birlikte Avro'da da zayıf bir görüntü var.


XAU/USD: Dün, sıkışma alanının (üçgen) üzerine çıkan değerli maden aylık ortalamasının da yakın seyrettiği 1.708 desteğinin üzerinde kalarak yükselişini sürdürebilir ki olumlu risk iştahına karşın Dolar  da baskı altında. Söz konusu desteğin altına sarkma yaşanmadıkça 1.737 direnci hedefte kalabilir.

 

Kaynak: Ziraat Yatırım
Hibya Haber Ajansı