Kurtulmuş: “Fikri ve siyasi farklılıklarımızı bir zenginlik olarak göreceğiz”

Kurtulmuş: “Fikri ve siyasi farklılıklarımızı bir zenginlik olarak göreceğiz”

Vakıf Katılım

Kurtulmuş’un konuşmasından bazı satır başları şöyle:

“Yeni bir döneme başlıyoruz. Bu dönemde tabii Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi içerisinde yasamaya çok büyük görevler düşüyor. Yasama güçlü bir şekilde yoluna devam etmek durumundadır. Güçlü, büyük Türkiye’nin en önemli göstergelerinden birisi, siyasi kararların alındığı, ülke yönetiminin gerektirdiği yasal düzenlemelerin yapıldığı ama hepsinden önemlisi bu parlamentoda çok sayıda siyasi parti, çok farklı siyasi görüşler olacak.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne de çok büyük sorumluluklar düşüyor. Ümit ediyorum Türkiye Yüzyılı’nın itici güçlerinden birisi büyük motivasyon içerisinde bu yüzyıla hazırlanan Türkiye Büyük Millet Meclisi olacaktır. Bu Meclis’in önemli özelliklerinden birisi çok sayıda siyasi partinin, farklı fikirlerden farklı siyasi kanaatlere sahip grupların, siyasi partilerin Meclis’te temsil edilecek olmasıdır. Ayrıca bu Meclis, aşağı yukarı yarıdan fazlasının yenilendiği, 322 yeni milletvekilinin geldiği bir Meclistir. Genç bir Meclis’tir. Bu Meclis’in de hem siyasi farklılıklarıyla, hem dinamizmiyle Türkiye’nin meselelerini omuzlayacak, ileriye doğru taşıyacak güçlü bir Meclis olmasını temenni ediyoruz.

Seçim kampanyası geride kaldı. Bu siyasi farklılıkların geride kaldığı anlamına tabii ki gelmiyor. Fikirlerimiz farklı olacak, Türkiye’ye ilişkin tasarımlarımız, hedeflerimiz belki farklı olacak ama hepimiz Türkiye Yüzyılı ana çerçevesinde dile getirebileceğimiz sözü güçlü, gücü tesirli bir Türkiye ideali etrafında bütünleşeceğiz. Fikri farklılıklarımız, siyasi farklılıklarımızı bir zenginlik olarak inşallah göreceğiz.

28’inci dönem inşallah Türkiye Yüzyılı’nın başlangıcını yapacak çok onurlu, şerefli bir Meclis olacak.”

,Hibya Haber Ajansı