Çıtır Çıtır Felsefe Ankara'da

Çıtır Çıtır Felsefe Ankara'da

Vakıf Katılım

“Çıtır Çıtır Felsefe” serisinin yaratıcısı Fransız yazar Brigitte Labbé 14. Ankara Uluslararası Kitap Fuarı’na katılmak üzere Ankara’ya geliyor. Institut français Ankara tarafından fuara davet edilen Labbé, fuar kapsamında konferans, atölye, söyleşi ve imza günlerine katılacak ve Ankara’lı okurları ile bir araya gelecek.

Brigitte Labbé 29 Şubat Cumartesi günü Institut français Ankara’da çocuklara yönelik iki felsefe atölyesi gerçekleştirecek. Türkçe tercümeli olarak yapılacak atölyelerin ilki 11.30’da ve 8 – 11 yaş arası çocuklara yönelik. Ikinci Atölye ise 11 – 14 yaşa yönelik ve 13.30’da başlıyor. Atölyelere giriş ücretsiz.

“Çıtır Çıtır Felsefe” dizisinin yaratıcısı Brigitte Labbé'nin amacı çocuklara felsefenin sürekli kendini yenileyen bir sorgulama olduğunu göstermek. Okullarda, kütüphanelerde ve kafelerde, çikolata, kurabiye ve şeker eşliğinde çocuklar için “Çıtır Çıtır Felsefe” günleri düzenleyip tartışmalar yapan Labbé, katıldığı ulusal ve uluslararası konferanslarda çocuklara zor konuları anlatmak üzerine sunumlar gerçekleştiriyor. Brigitte Labbé, Ocak 2019’da, kitaplarının çocukların eğitim öğretim yaşamına sağladığı katkılar nedeniyle Fransa’nın en önemli devlet nişanı olan Légion d’Honneur’e layık görüldü.

Bu yıl Fransa’nın konuk ülke olmasıyla fuara ve Ankara’nın kültür yaşamına katkı sunabilmek için Institut français Ankara olarak aylardır çalıştıklarını ifade eden Institut français Ankara Müdürü ve yazar Sébastien De Courtois, Congresium’daki kitap fuarı boyunca Fransa standında Jean-Christophe Grangé, Brigitte Labbé, Jean-Paul Mongin, Ebru Erbaş, Yiğit Bener, Gaye Petek ve Nedim Gürsel’i ağırlayacaklarını ve ekip olarak çok heyecanlı olduklarını ifade etti. Fuar boyunca Institut français standı yazarların imza günleri dışında renkli etkinliklere de sahne olacak.


Hibya Haber Ajansı