Gençler İstanbul Modern’de Nilhan Sesalan ile buluşuyor

Gençler İstanbul Modern’de Nilhan Sesalan ile buluşuyor

Vakıf Katılım

Sanatçı Nilhan Sesalan, 18 Şubat’ta Genç Salı Eğitim Programı’nın konuğu olacak. Sesalan, sanat yaşamı üzerine deneyimlerini gençlerle paylaşacak

 

İstanbul Modern, gençler için ücretsiz olarak düzenlediği Genç Salı Eğitim Programı’nda resim, heykel, yerleştirme, sinema, fotoğraf gibi farklı disiplinlerde üretimlerde bulunan sanatçılarla gençleri bir araya getirmeyi sürdürüyor. Programın 18 Şubat’taki konuğu Nilhan Sesalan olacak.

Soyut lirik yapıtlar üreten ve çalışmalarında farklı malzemeler kullanan Nilhan Sesalan atölye çalışmasında, düşüncenin sanatla nasıl somutlaştırılabildiğine odaklanıyor. Sanatçı kendi üretim pratiğinden yola çıkarak, sanat dilinin yapısını ve sanat yapıtını maddeleştirme süreçlerini genç katılımcılarla paylaşıyor. Ardından sanatçı ve gençler birlikte, tarih öncesi çağdan günümüze insanlığın bir ifade aracı olarak kullanmaktan vazgeçemediği çamurla çalışıp, bu malzemeye form verme yöntemlerini deneyimliyorlar.

 

Tarih: 18 Şubat, Salı

Saat: 16.00-18.00

Etkinlik mekânı: İstanbul Modern Sinema Salonu

Rezervasyon ve bilgi için: 0212 334 73 41

Genç Salı

İstanbul Modern, 18-25 yaş arasındaki gençleri her salı, ücretsiz olarak modern ve çağdaş sanatı keşfetmeye davet ediyor. Sergiler, özel atölyeler, film gösterimleri ve daha pek çok etkinliğiyle, İstanbul Modern salı günleri 14.00-18.00 arasında Türkiye’de ikamet eden bütün gençleri sanatla buluşturuyor.

Resim, heykel, yerleştirme, sinema, fotoğraf gibi farklı alanlarda üretimlerde bulunan sanatçılarla gençleri bir araya getirmeyi amaçlayan “Genç Salı Eğitim Programı” 2020 yılında da devam ediyor. Sekiz farklı sanatçının yönetiminde düzenlenen program, sanatçıların üretimlerde kullanmayı tercih ettikleri malzemeleri, araçları, ilham kaynaklarını, üretimlerini paylaştıkları çağdaş sanat ortamlarını ve deneyimlerini, kısacası çağdaş sanata dair konuları işliyor. Programın gerçekleşmesini sağlayan Genç Salı Destekçileri ise şöyle sıralanıyor: Sina Afra, Ebru Arıkan, Şule Arınç, Revna Demirören, Füsun-Faruk Eczacıbaşı, Okşan-Cem Mirap, Münir Özkök, Melis-Hakan Salargil, Süleyman Sözen, Hasan Ulusoy, Eren Sami Yazıcı, Cansu-Selahattin Zoralıoğlu, Borusan Holding, Contemporary İstanbul Vakfı, İpeker, MCS Mühendis İnşaat Yönetim A.Ş, Uludağ İçecek.


Hibya Haber Ajansı