Analitik gücünü kullanabilen kurumlar rekabette fark yaratacak

Analitik gücünü kullanabilen kurumlar rekabette fark yaratacak

Vakıf Katılım

IDC Türkiye, “Future of Intelligence 2020” Konferansında Sektörün Önde Gelen Kurumlarını Bir Araya Getiriyor

IDC Türkiye’nin düzenlediği “Future of Intelligence” çevrimiçi konferansı ülkenin lider kurumlarının üst düzey BT yöneticileri ve veri bilimcilerini bir araya getiriyor.

3 Haziran Çarşamba günü IDC dijital platformu üzerinden gerçekleştirilecek konferansta, “Geleceğin Kurumlarına Dönüşüm” ve “Robotik Süreç Otomasyonunun Akıllı Süreç Otomasyonuna Evrimi” isimli panel oturumlarında sektörün önde gelen BT yöneticileri günümüz dengelerinin dijital dönüşüme etkisi, analitik ve yapay zeka konularında gerçekleşen projeler, kurum ve sektör deneyimleri, gelecekteki yatırım planları ve verinin yönetimi ile elde ettikleri iş değerleri konuları üzerinde görüşlerini paylaşacaklar.

Finans, medya, perakende, üretim, enerji, ulaşım ve telekom gibi farklı sektörlerden birçok firmanın katılım sağladığı etkinlik, geleceğe yön veren rehber bir platform niteliğinde Türkiye’de sektörün geleceğine dair bir çerçeve çizmeyi hedefliyor.

IDC Türkiye Ülke Direktörü Nevin Çizmecioğulları, içinde bulunduğumuz global şartların her ölçekteki tüm kurumlar için hızlı bir dijital dönüşüm stratejisi belirleme gereksinimi doğurduğunu belirtti. “Tüm sektörler için rekabet kuralları yeniden şekilleniyor, bu dönemde analitik ve yapay zeka giderek artan dijital müşteri dünyasına uyum sağlayabilmekteki en kritik konulardan biri. İş zekasının geleceği sadece akıllı kurumlar yaratmak değil, operasyonlarını bu doğrultuda şekillendirerek müşteri deneyimleri, ürün ve servis sağlayabilmektir.”

Konferansta sunum yapacak IDC Global Analitik ve Veri Yönetimi Grup Başkan Yardımcısı Dan Vesset, iş zekasının tanımının yeniden yapılması gerekliliği ve kurumların, zekanın evrimi doğrultusundaki yolculuklarında nasıl hız kazanabilecekleri konularına değinecek. Dan Vesset, kurumların dijital ekonomide rekabet etme ve var olma stratejilerinin radikal olarak değiştiğini ifade ederken, artık doğrudan sermaye, iş gücü ve fiziksel kaynaklara ulaşımdan ibaret olmadığını vurguladı. Yarın varlığını başarılı şekilde sürdürebilecek olan kurumların, veriyi doğru analiz edebilen, öğrenme kapasitesine sahip ve yapılarını ölçeklendirebilen kurumlar olacağını ekledi.

IDC Türkiye Araştırma Müdürü Ayşe Kaptanoğlu, kurumların yapay zeka yeteneklerinin artarak önem kazandığını ve IDC’nin kurumların kendilerine ait yapay zeka altyapısı oluşturmakta karışıklık yaşayabildiğini gördüğünü ifade etti. Sadece otomasyona odaklanmaktansa, süreçlerin hızlıca insan gücüne, karar süreçleri, iş süreçleri ve iş önceliklerinde destek olacak yeni teknolojiler ile birleştirildiğini ve yapay zeka kombinasyonlarının akıllı uygulama otomasyon teknolojileri ile birleştirilerek buna öncülük edeceğini kaydetti.


Hibya Haber Ajansı