Yurt içinde enflasyon, yurt dışında hizmet PMI verileri takip edilecek

Yurt içinde enflasyon, yurt dışında hizmet PMI verileri takip edilecek

Vakıf Katılım

Piyasa Gündemi

Normalleşme adımları ve iyimser beklentiler risk iştahını desteklerken, ABD – Çin arasındaki gerilim ve ABD’de şiddetlenen protesto gösterileri aşağı yönlü risk oluşturuyor.  Ekonomik tarafta ise yurt dışında bugün hizmet PMI verileri takip edilecekken, yurt içinde mayıs ayı enflasyon rakamları açıklanacak. Konsensus beklentiler TÜFE’nin aylık bazda %0,80 artış kaydetmesi yönündeyken, bizim beklentimiz %1,20 olarak şekilleniyor. 

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler  
     
•    10:00 Türkiye – TÜFE/ÜFE Önem: Yüksek
•    15:15 ABD – ADP Tarım Dışı İstihdam Değişimi Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

Küresel çapta güç kazanan iyimser beklentiler hisse piyasalarında pozitif fiyatlamaların devam etmesine katkı sağlıyor. Risk iştahı genel olarak gücünü korurken, salgın kaynaklı gelişmeler ile siyasi gelişmeler yakından izlenmeye devam edilecek. BIST-100 Endeksi dün günü %0,77’lik bir yükselişle 108.097 puandan tamamladı. ABD borsaları günü yükselişle tamamlarken, bu sabah ABD vadelileri hafif alıcılı bir seyir izliyor. Asya piyasalarında genel olarak yeşil bir renk hâkim. Avrupa borsalarının ise güne bir miktar alıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 6,73 – 6,74 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:40 itibariyle 6,72’li seviyelerden işlem görmekte. Bu görünüm altında BIST- 100 Endeksi’nin güne alıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Başta ABD endeksleri olmak üzere küresel ölçüde hisse senedi endekslerinde riskler göz ardı edilme eğiliminde. ABD – Çin arasındaki tırmanan gerilim ve ABD’de yaşanan sokak olaylarına rağmen, salgın sonrası normalleşme adımlarına yönelik beklentiler daha ön planda. BIST 100’de de küreseldeki bu olumlu havanın etkisini takip ediyoruz. Dün de bahsettiğimiz gibi BIST 100’de pandemi sürecinde yaşanan düşüşün geri dönüşünde %61,8 seviyesinin bulunduğu 108.250 ve pandemi sürecinde oluşan ve doldurulmayan tek boşluğun dolacağı 108.750 aralığı güçlü direnç konumunda. Buranın üzerinde 110.750 gündeme gelebilir. Aşağı yönlü hareketlerde ise 106.300 – 105.700 aralığı ilk güçlü destek bölgesi konumunda.

Kaynak Gedik Yatırım
Hibya Haber Ajansı