Sağlık çalışanlarına Kızılay'dan iftar yemeği

Sağlık çalışanlarına Kızılay'dan iftar yemeği

Vakıf Katılım

“Dertler Paylaştıkça Bitecek Yeter Ki İnan Buna” sloganıyla Ramazan kampanyasını başlatan ve 10 milyon ihtiyaç sahibine yardım ulaştırmayı hedefleyen Kızılay, sağlık çalışanlarına da destek oluyor. Kızılaycılar her gün 4 bin sağlık çalışanına iftarlık yemek ikramı yapıyor. İstanbul’daki iftar yemeğine katılan Türk Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, “Hastanelerde koronavirüs servislerinde çalışan ve ailelerini muhafaza etmek için evlerine gidemeyen sağlık çalışanlarımıza destek olmaya çalışıyoruz.” dedi

Kızılay, şubeleri, temsilcilikleri, Genç Kızılaycıları, kadın kolları, gönüllüleriyle birlikte hayırseverlerin bağışlarıyla yapılan yardımların milyonlarca insana ulaşması için gecesini gündüzüne katıyor. Sağlık çalışanlarına da gıda, hijyen, kişisel koruyucu ekipman desteği sağlayan Kızılay, 4 bin sağlık çalışanına da iftar yemeği veriyor. Türk Kızılay Genel Başkan Dr. Kerem Kınık da koronavirüsle mücadele etmeleri nedeniyle İstanbul Başakşehir’deki Kanuni Sultan Süleyman Öğrenci Yurdu’nda kalan 800 sağlık çalışanıyla iftarda bir araya geldi.

Kınık, “İnsan sağlığını kendi canından önde tutan sağlık çalışanlarımıza desteğimize devam edeceğiz”

Salgından etkilenenlerin tedavi sürecinde görev alan ve geçici süreliğine evlerinden uzakta kalan sağlık çalışanlarına gıda desteği verildiğini aktaran Türk Kızılay Genel Başkan Dr. Kerem Kınık, “Hastanelerde koronovirüs servislerinde çalışan ve ailelerini muhafaza etmek için evlerine gidemeyen hekimlerimiz, hemşirelerimiz, sağlık görevlilerimiz yurtlarda misafir ediliyor. İstanbul'da ise 16 yurtta sağlıkçılarımız bu şekilde barınıyorlar. Kızılay olarak bizde onların gıda ihtiyaçlarını karşılıyor ve kendilerine iftar veriyoruz. Büyük bir özveriyle çalışan ve insan sağlığını kendi canından önde tutan sağlık çalışanlarımıza desteğimize devam edeceğiz.” ifadesinde bulundu.

İftara Başakşehir Devlet Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Mehmet Emin Kalkan da eşlik etti.


Hibya Haber Ajansı