DİBS ile avro ve dolar cinsi sabit kira ödemeli kira sertifikası ihracı

DİBS ile avro ve dolar cinsi sabit kira ödemeli kira sertifikası ihracı

Vakıf Katılım

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Devlet İç Borçlanma Senedi (DİBS) ile avro ve dolar cinsi sabit kira ödemeli kira sertifikası ihracı gerçekleştirecek.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, finansman araçlarının çeşitlendirilmesi ve yatırımcı tabanının genişletilmesi amacıyla 29 Mayıs 2020 valör tarihli avro ve ABD doları cinsi sabit kuponlu DİBS ile avro ve ABD doları cinsi sabit kira ödemeli kira sertifikası ihracının gerçekleştirileceği bildirildi.

Açıklamada, şöyle denildi:

''Avro cinsi DİBS ve avro cinsi kira sertifikası ihraçları bankalara doğrudan satış yöntemi ile gerçekleştirilecek olup, talep formları doldurularak 27 Mayıs 2020 saat 14.00'e kadar bakanlığımıza faks veya e-posta aracılığıyla iletilmesi gerekmektedir. Söz konusu ihraçlarda, asgari talep tutarı nominal olarak 10.000 avro/ABD doları olacak ve senetler 1.000 avro/ABD doları ve katları şeklinde ihraç edilecektir. Avro ve ABD doları cinsi DİBS ve avro ve ABD doları cinsi kira sertifikası almaya hak kazanan bankalara, ihraç tutarları bilgisi 27 Mayıs 2020 Çarşamba günü TC Merkez Bankası Ödeme Sistemleri İhale Sistemi (İHS) vasıtasıyla TC Merkez Bankası tarafından iletilecektir. Bankaların ihraç karşılığında valör günü yatırması gereken tutarlar, valör günü (29 Mayıs 2020 Cuma) en geç saat 13.30'a kadar bakanlığın Merkez Bankası nezdindeki hesaplarına aktarılmalıdır.''

Hibya Haber Ajansı