Skoda’nın Skoda Enyaq Coupe RS iV modeli Altın Direksiyon’u aldı

Skoda’nın Skoda Enyaq Coupe RS iV modeli Altın Direksiyon’u aldı

Vakıf Katılım

Skoda, sekizinci kez Altın Direksiyon Ödülü’nü kazanmayı başardı. Altın Direksiyon, Berlin’de gerçekleştirilen galayla birlikte Skoda CEO’su Klaus Zellmer’a takdim edildi.

Alman otomotiv dergisi Auto Bild ve Alman gazetesi Bild am Sonntag okuyucularının oylarıyla öncelikle ilk üçe seçilen Enyaq Coupe RS iV, daha sonra yarış pilotları, gazeteciler ve otomotiv uzmanlarından oluşan jüri tarafından Lausitzring Pisti’nde kapsamlı bir şekilde test edildi.

Geçtiğimiz 12 ayda 47 otomotiv inovasyonu Altın Direksiyon 2022 için gerçekleştirilen 11 kategoride karşı karşıya geldi. Bu yıl ilk defa içten yanmalı motorlu ve elektrik motorlu otomobiller arasında bir ayrım yapılmadı. Enyaq’ın yer aldığı “orta ölçekli SUV” sınıfında altısı elektrikli olmak üzere dokuz araç yer aldı.

Okurlar üç favori arasında Enyaq Coupe RS iV modelini gösterdi ve ardından 19 kişilik bir uzman jüri, Skoda’nın tam elektriklisini ilk sıraya taşıdı.

Dört çeker sürüşe sahip ve iki elektrik motorlu Enyaq Coupe RS iV, yüksek performansı, yüksek verimliliği, yol tutuşu, teknolojisi ve geniş yaşam alanıyla jüriyi etkilemeyi başardı. 220 kW sistem gücüyle en güçlü seri üretim Skoda modeli olan Enyaq Coupe RS iV aynı zamanda geniş iç hacmi ve 570 litrelik bagaj hacmine sahip. Sadece 0.248 sürtünme katsayısına sahip aerodinamiği sayesinde şarj başına 500 kilometrenin üzerinde bir menzil sunuyor.

Hibya Haber Ajansı