Göstericiler Polis Binasını ateşe verdi

Göstericiler Polis Binasını ateşe verdi

Vakıf Katılım

Videolu Haber- Dış Haberler, 29 Mayıs (HİBYA) – Siyahi ABD vatandaşının acımasız polis müdahalesiyle ölmesinin ardından, ABD'nin Minneapolis kentinde şiddetli protestolar devam ediyor. Bir polis karakolu ateşe verildi ve dükkanlar yağmalandı. Belediye olağanüstü hal ilan etti ve vali Ulusal Muhafızları ayaklanmanın bastırılması için göreve çağırdı.

 

Polis şiddetine ve ırkçılığa karşı gösteriler, polisin bir gence acımasız müdehale ettiği video görüntülerinin yayınlanmasının ardından alevlendi. Filmde, bir polis bilincini kaybedene kadar dizini, siyah bir adamın boynuna bastırıyor. George Floyd isimli filmdeki adam daha sonra aynı gece yaşamını yitirdi.

Barışçıl bir şekilde başlayan Minneapolis'in çeşitli yerlerinde protestolar şiddetlenerek gün boyunca devam etti. Çevik kuvvet polisi göstericilere engel olabilmek için göz yaşartıcı bomba kullanıyor. Star Tribune gazetesi çeşitli yerlerde hasar, yağma ve yangınların rapor edildiğini duyurdu.

Devam eden gösteriler üzerine polisin yerel saatle 22: 00'den kısa bir süre sonra personel güvenliğini korumak amacıyla Minneapolis polis binasını tahliye etti. Kısa bir süre sonra, bazı protestocular içeri girerek binayı ateşe verdiler.


Hibya Haber Ajansı