Karantina günlerinde altınlar Loomis ile güvende

Karantina günlerinde altınlar Loomis ile güvende

Vakıf Katılım

Sektörün önde gelen kuyumcuları Koronavirüs günlerinde, altınlarını Loomis Kapalıçarşı Şubesi’nde, yüzde yüz sigorta eşliğinde koruma altına aldılar…

Kuyumculuk sektörünün kalbinin attığı Kapalıçarşı, Çemberlitaş ve Nuruosmaniye üçgeni; sektörümüzün önde gelen üretici ve satıcılarına ev sahipliği yapıyor. Mart ayının ortasından buyana bölgede ticari hayat, adeta durma noktasına geldi. Sektörümüzün üretici ve toptancıları mağazalarına kilit vurdular. Yaklaşık 45 günden fazla bir süredir mallarını, sermayelerini mağazalarının içinde tutanlar olduğu gibi Loomis’in Kapalıçarşı Şubesi’nde bulunan özel kasasında sigorta eşliğinde ürünlerini emanet eden firmalarımız da oldu.

Tüm değerli emtianın korunması, güvenle kasalanması ve transferi için kurulan Loomis Kapalıçarşı şubesi; 2. yaşına girerken “Altın Otel” tabirine sahip olan ve özel güvenlik sistemiyle, kuyumcuların tüm değerlerini koruma altına almaya hazır. Beklenmedik Koronavirüs felaketiyle birlikte, Kapalıçarşı ve çevresinde günlerdir büyük sessizlik olduğunu ve bazı soygun girişimlerinin de bölgede yaşandığını kaydeden Loomis VIT Grup Müdürü Ali Atatoprak; “Bu dönemde; ekstra güvenlik donanımlarıyla ve özel yapım kasalarıyla, sektör mensuplarımızın huzurlu ticareti için tasarlanan Kapalıçarşı ofisimiz, kilolarca altına ev sahipliği yaptı” dedi.

Yüzbinlerce dolar değerindeki altınları çok uygun fiyatlar eşliğinde, yüzde yüz sigortalı bir şekilde Loomis’in Kapalıçarşı şubesinde koruma altına alabileceğini vurgulayan Atatoprak; 500 bin dolar değerindeki altın için aylık 100 $; 1 milyon dolar değerindeki altın için ise 200 $ hizmet bedeli alındığını söyledi.

“Altın Otel Yeni Konuklarını Bekliyor”

Kapalıçarşı şubelerinde, ülke çapındaki sayılı üst düzey güvenliğe sahip dev kasaları bulunduğunu kaydeden Ali Atatoprak; sözlerini şöyle sürdürüyor:

“Bölgedeki birçok değerli esnaf; mesai bitiminde veya uzun bayram tatilleri, iş seyahatleri öncesinde ürünlerini şubemize getiriyorlar. Burada tüm ürünler yüzde yüz sigortalı bir şekilde korunuyor. Şubemiz, hem dışarıdan hem içerden elektronik takip sistemleriyle en son güvenlik teknolojileri ile hizmet sunuyor. İstanbul dışından gelen sektör mensupları da hem kendi mallarını hem de aldıkları maden veya parayı şubemizde saklıyorlar. İsterlerse kendi bölgelerine transfer yaptırabiliyorlar. ‘Altın Otel’ olarak tanımlanan şubemizde; altınlarınız, mücevherleriniz, değerli madenleriniz konaklıyor. Böylelikle siz de endişe yaşamadan, tatilinizde ve mesai dışında huzur içinde oluyorsunuz” diye konuştu.


Hibya Haber Ajansı