Belarus, Zafer Bayramı geçit töreni yapan tek ülke oldu

Belarus, Zafer Bayramı geçit töreni yapan tek ülke oldu

Vakıf Katılım

Belarus'ta koronavirüs salgını tehlikesine rağmen binlerce kişi Zafer Bayramı geçit töreni için meydanlara çıktı.
İkinci Dünya Savaşının yaşlı gazileri de dahil olmak üzere binlerce insan, salgına rağmen Belarus Zafer Bayramı askeri geçit törenine katıldı.
Belarus lideri Alexander Lukaşenko, geçit töreninde toplanan kalabalıklara yaptığı konuşmada, İkinci Dünya Savaşı'nda Nazi Almanya'sının koşulsuz tesliminin kutlandığı Zafer Bayramı'nı eski Sovyetler Birliği'nde tek geçit töreni ile kutlayan ülke olmakla övündü.
Rusya ve diğer ülkeler kutlamalarını iptal ettiler ve kutlamaların çoğunu online olarak yaptılar.

Lukaşenko, "Bu çılgın ve yönünü şaşırmış dünyada, kutsal görevimizi yaptığımız zaman ve yer için bizi eleştirenler olacaktır. Ancak bizi eleştirmek için böyle acele etmeyin. Başka türlü davranamazdık, başka seçeneğimiz yoktu" diye konuştu,

Lukaşenko, koronavirüs salgınını ciddiye alan bir tavır göstermiyor. Devlet Başkanı, daha önce de Ortodoks dini bayramı ve diğer kamusal etkinliklere katıldı ve gazetecilere, virüsün iddia edildiği kadar ölümcül olmadığını söyledi.
BBC'nin Moskova muhabiri twitter paylaşımında, "Belarus, koronavirüs diye bir şey yokmuş gibi Zafer Bayramı'nın 75. yılını kutluyor. Evet bu ülke İkinci Dünya Savaşı'nda çok acılar çekti ve kutlaması gereken çok şeyi var. Ama bir salgın döneminde mi?" diye yazdı.
Belarus, salgın döneminde Avrupa'da futbol ligi devam eden tek ülke... Belarus'ta resmi olarak şimdiye dek 21.101 vaka ve 121 ölüm açıklandı.


Hibya Haber Ajansı