Naturel Yenilenebilir Enerji'den yatırım atağı

Naturel Yenilenebilir Enerji'den yatırım atağı

Vakıf Katılım

Naturel Yenilenebilir Enerji Ticaret A.Ş'nin yatırım atağının sürdüğü bildirildi.

Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada, şirketin halka arz izahnamesinde de belirtildiği üzere yeni yatırım planlarını gerçekleştirmek üzere çalışmaların sürdüğü ifade edildi.

Çalışmalar kapsamında, 2020 yılı içinde ihalesi yapılması beklenen güneş yenilenebilir enerji kaynak alanı yatırımları kapsamında kullanılmak üzere, İç Anadolu Bölgesi'nde toplam 750 bin metrekare arazi satın alımı planlaması yapılarak 50 MW güneş yenilenebilir enerji kaynak alanı ihalesine girilmesinin hedeflendiğinin anlatıldığı açıklamada, şöyle denildi:

''Arazi fiyatlarının satın alma haberiyle yükseleceği, fiyat yükselişine sebep olmamak ve yatırım planlamamızda öngörülen maliyetlerin  etkilenmemesi düşüncesiyle bunun açıklanması yönetim kurulu kararıyle ertelenmiştir. Bu süreçte Girişim Elektrik Taahhüt Ticaret Sanayi A.Ş'ye ait 22.35 MWp güneş enerji santrali satın alınması gerçekleştirilmiştir. Bu nedenle yönetim kurulumuzun bugün aldığı kararla 750 bin metrekare olarak planlanan arazi alımının, mevcutta satın alınan ve yaklaşık 30 MW güneş enerji santrali yapım kapasitesine yetecek 456.470,49 m2 olarak neticelendirilmesine ve gerekli açıklamanın yapılmasına karar verilmiştir.''


Hibya Haber Ajansı