Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çanakkale'de tünel açılışına canlı bağlantı ile katıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çanakkale'de tünel açılışına canlı bağlantı ile katıldı

Vakıf Katılım

Erdoğan'ın konuşmasından bazı satır başları şöyle:

"Esasen bu heyecanı sizlerle birlikte yerinde yaşamak arzusundaydık ancak yurt içi ve yurt dışı programlarımızın yoğunluğu buna el vermedi. Biz de açılışı daha da geciktirmeyelim diyerek canlı bağlantıyla bu programı gerçekleştirmek istedik. Açılışını yapacağımız Ayvacık Küçükkuyu Yolu ile Troya ve Assos tünellerinin şehrimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.

Uzunluğu 5,7 kilometreyi bulan tünelleriyle birlikte toplamda 9,6 kilometrelik bu yol, Balıkesir ve İzmir'e ulaşımı sağlayan kuzey-güney aksının en önemli kısımlarından biridir. Böylece geçtiğimiz mart ayında hizmete açtığımız 1915 Çanakkale Köprüsü'yle bölgede hızlanan trafiğe cevap verecek, yatırım bedeli 4,6 milyar lira olan bir projeyi daha şehrimize kazandırmış oluyoruz. Açtığımız tüneller sayesinde Kazdağları'nın tabiatına en küçük bir zarar vermeden, Ayvacık-Küçükkuyu arasındaki mesafeyi yaklaşık 2,5 kilometre kısalttık. Daha önce 50 dakika süren yolculuğun 5 dakikaya inmesiyle hem zamandan hem yakıttan hem de emisyondan elde ettiğimiz kazanç, yılda 133 milyon liraya tekabül ediyor.

Vatandaşlarımıza konforu artan, güvenliği yükselen, süresi kısalan bir seyahatle sevdiklerine ulaşabilecekleri eserleri kazandırmayı sürdüreceğiz. Açılışını yaptığımız bu yolla birlikte bölgede artık bölünmüş yol standardına sahip olmayan ana güzergah bırakmadık.

Tünellerin giriş ve çıkışlarında yapılan kaplamaların ve rölyeflerin projeye ayrı bir güzellik kattığına inanıyorum. Çanakkale Savaşı'nın önemli sembollerini içeren bu çalışmalar, tünelleri kullanan vatandaşlarımıza zaferlerin coşkusunu da yaşatacaktır.

Tünellerin giriş ve çıkışlarında yapılan kaplamaların projeye ayrı bir güzellik kattığına inanıyorum. Tarihimizin şanlı şehri, iki kıtanın birleşim yeri Çanakkale'ye de böylesi yakışırdı. Mühendisinden işçisine herkesi tebrik ediyorum.

Tıpkı Anadolu'nun diğer yerleri gibi Çanakkale de tarihle bezelidir. Gazi Mustafa Kemal'in ve tüm kahramanlarımızın hatıraları bu şehirde buram buram kokmaktadır. Şehitliklerimizi abat ederek, köprümüzü inşa ederek, yollarımızı yaparak ecdadın emanetine sahip çıkıyoruz.

Cumhuriyetimizin 100. yaşını, Türkiye 100 yılı atılımıyla karşılamaya hazırlanıyoruz. 2053 vizyonumuzun inşasına başlıyoruz. Eğitimden sağlığa, ulaşımdan enerjiye her alanda, Türkiye'yi büyük dönüşüme hazırlıyoruz. Hayat pahalılığının getirdiği sıkıntılar olmakla beraber, kararlığımız daha büyüktür.

Gençlerimizin Türkiye 100 yılı konusundaki, heyecanını söylemek bile istemiyorum. Türkiye asla haritada gözüken sınırlarından ibaret bir ülke değildir."


Hibya Haber Ajansı