Günlük bülten

Günlük bülten

Vakıf Katılım

BIST100…1 Haziran’dan İtibaren Birçok Alanda Normalleşme Başlıyor… Endekste sanayi ve bankacılık sektöründeki ayrışma devam ediyor. Sanayi endeksi yılbaşından bu yana kayıplarının büyük bir kısmını geri alırken, bankacılık sektörü kayıplarını geri almak konusunda zorlanıyor. Bu hafta koronavirüs salgını nedeniyle kapanan ekonomilerin açılmaya başlaması küresel risk iştahına destek oldu. Haftanın son işlem gününde Asya piyasaları haftalık kazançlarını koruyor. ABD ve Avrupa hisse senedi vadelileri artı bölgede işlem görüyor. Yurt içi piyasalar haftanın son işlem gününün ilk saatlerinde küresel piyasalarda risk iştahındaki gerilemeye bağlı olarak güne kar realizasyonuyla başlaması beklenebilir. Yurt içinde 1. Çeyrek büyüme verisi izlenecek, yurt dışında ise ABD Başkanı Donald Trump’ın Çin konusunda düzenleyeceği basın toplantısı takip edilecek. ABD ve Çin arasında süregelen gerilim ve Hong Kong belirsizliği piyasalar üzerinde baskı kurmaya devam ediyor. Yurt içinde ekonominin peyderpey açılıyor olması ise piyasaların moral bulmasına destek sağlıyor.

 

 

USDTRY…Yeni İşlem Gününde Yatay Seyrediyor… Bugün yurt içi piyasalar Türkiye 1.çeyrek GSYİH ve dış ticaret dengesi verisini takip edecek. Dolar TL kuru yeni işlem gününde yataya yakın bir seyir izliyor.

 

 

EURTRY…Euro Global Bazda Değer Kazanıyor…Euro’nun global baz değer kazanması ve TL varlıkların hafta başındaki kazançlarını korumakta zorlanmasıyla 7.57 seviyelerini test etti.

 

 

EURUSD…1.1111 Seviyesini Test Etti… Avrupa Komisyonu’nun pandemiden olumsuz etkilenen birlik üyelerine 500 milyar dolar tutarındaki hibesi AB üye ülkeleri arasındaki ülkeler arasında uzlaşının da bir sembolü gibiydi. AB içerisindeki beraberlik duygusu Euro varlıklara ilgiye artırmasıyla birlikte Euro Dolar paritesi Mart sonundan bu yana gördüğü en yüksek seviye olan 1.1111’i test etti. ABD Başkanı Donald Trump bugün Çin konusunda bir basın toplantısı düzenleyeceğini açıklayacak. ABD ve Çin arasındaki gerilimin yükselmesiyle risk off moduna giren piyasalar Washington Pekin arasındaki haber akışını takip edecek.

 

 

XAUUSD…Güvenli Varlık Talebinden Destek Buldu…ABD ve Çin arasında süregelen gerilim ve taraflardan gelen açıklamalar güvenli liman altına olan talebi artırdı. ABD ve Çin arasındaki anlaşmazlık Hong Kong’da uygulanacak ulusal güvenlik yasası üzerinden yeniden derinleşti. Trump Çin konusunda nasıl bir ilerleme kaydedileceğini bugün bir basın toplantısıyla açıklayacağını ve Çin konusunda mutlu olmadığını duyurdu. Altının ons fiyatı ABD Başkanı Donald Trump’ın Çin konusunda düzenleyeceği basın toplantısı öncesinde 1720 $ seviyelerinde işlem görüyor.

 

 

GLDGR…377 TL Seviyelerinde…Altının ons fiyatındaki toparlanma ve Dolar TL kurundaki yükselişle birlikte 377 TL seviyelerinde işlem görüyor.

 

 

BRENT…Dünkü Kazançlarını Sildi…ABD ve Çin arasındaki gerilimin gündemde kalmaya devam etmesiyle birlikte Brent petrolün varil fiyatı yeni işlem gününde dünkü kazançlarını sildi.

 

 

SP500ABD Başkanı Donald Trump’ın Basın Toplantısı Takip Edilecek…Çin’den memnun değiliz diyen ABD Başkanı Donald Trump bugün bir basın toplantısı düzenleyecek. ABD Başkanı Donald Trump’ın sosyal medya ile ilgili çok tartışılan kararnameyi imzalaması piyasaları tedirgin etti. Sosyal medya platformları paylaşımlardan hukuki olarak sorumlu tutulacak. S&P 500 endeksi 3000 puanın üzerindeki konumunu korusa da yeni işlem gününde vadeli işlemlerde satıcılı bir görünüm sergiliyor.

Kaynak Alan Yatırım
Hibya Haber Ajansı