Teknolojik ürünlerin hijyenine dikkat

Teknolojik ürünlerin hijyenine dikkat

Vakıf Katılım

İncehesap.com, bugünlerde evlerde geçirdiğimiz çalışma ve eğlence zamanlarında kullanılan teknolojik ürünlerin hijyen ve temizliğine dikkat çekiyor. Teknolojik ekipmanlar için adım adım hijyen önerisinde bulunan İncehesap.com, bu süreçte özellikle suya dayanıklı, parçaları sökülebilen ve kolay temizlenebilir ürünlerin tercih edilmesi gerektiği yönünde kullanıcıları uyarıyor.

 

Salgın tedbirleriyle evlerimizde kaldığımız bu günlerde hem çalışma hem de eğlence hayatımız için dijital ekranların karşısında çok daha fazla zaman geçiriyoruz. Bu durum ise yalnızca bedenimiz, ellerimiz veya yaşam alanlarımızın değil, kullandığımız teknolojik ürünlerin hijyen ve temizliğinin önemini de gündeme getiriyor. Gaming hazır sistemlerden profesyonel oyuncu ekipmanlarına kadar çok geniş bir yelpazede binlerce teknoloji ürünü sunan İncehesap.com, tam bir hijyen için kullandığımız teknolojik ürünlerin temizliğinin son derece önemli olduğuna dikkat çekiyor ve bazı önerilerde bulunuyor:

 

Teknolojik ürünler için adım adım hijyen

İncehesap.com’un verdiği bilgilere göre, kullanılan cihazlardan önce, her zaman ellerin hijyenini sağlamak öncelikli olmalı. Ekipmanların temizliğine başlamadan önce ise PC ya da kullanılan herhangi bir cihazın elektrikle olan bağlantısı kesilmeli. Ekipmanlar temizlik sırasında kapalı tutulmalı ve fişten çekilmeli.

 

Temizliğe klavyelerle başlayın

Toz ve kirin kolayca gizlenebildiği klavyelerde tuş aralıklarını klavye fırçası ile temizlemek, ardından antibakteriyel mendil ya da hafif nemli, temiz bir bezle klavyeyi silmek önem taşıyor. Klavyenin yanı sıra tüm ekipmanları bu şekilde temizlemek mümkün. Ancak kolonya gibi alkol içeren ürünlerin cihazlara hasar verebileceği, bunun yerine nemli bir mendilin kullanımının daha iyi olacağına dikkat çekiliyor. Bu işlemler için bilgisayarlar için üretilen özel klavye bezleri, jel ve fırçalar da kullanılabilir.

 

Bilgisayar başında yeme-içmeye son

Kullanıcıların PC başında yiyecek ve içecek tüketmekten kaçınması da ekipmanları kırıntılar ya da daha fazla kirlenmekten korumak açısından önemli. Temizlik işlemleri yapılırken, kabloların ve çalışma masasının temizliği de es geçilmemeli.

 

Ürünleri alırken kolay temizlenebilir olmasına dikkat!

Kullandığımız teknolojik ekipmanlardaki hijyeni en iyi şekilde sağlayabilmek için tercih edilen ürünlerin kolay temizlenebilir olmasına da dikkat etmek gerekiyor. Bu noktada ürünlerin su geçirmez olmaları kullanıcıların işini kolaylaştırıyor. İncehesap.com’un pazara sunduğu suya dayanıklı GamePower Sendo mouse’lar, GamePower Calypso klavyeler, James Donkey’nin tüm parçaları sökülebilen 007 gaming mouse’u ya da yan parçaları sökülebilen Devour modeli mouse’lar gibi teknolojik ürünler, kullanıcılara hijyen ve temizlik konusunda önemli bir avantaj sağlıyor.

 


Hibya Haber Ajansı