Sanatçı destek birliği

Sanatçı destek birliği

Vakıf Katılım

Sanatçı Destek Birliği, Covid 19 sürecinde, Türkiye’de, “Değer ver, değer al” felsefesi ile yola çıkan, gönüllülük ve güven esasıyla, sanatçıları cesaretlendirme, cömertlikle işlerini satışa açmaya ve destek olmaya odaklı bir destek birliğidir.

Sanatçı Seçil Erel’in, sanatçı Matthew Burrow’un İngiltere’de başlattığı Artist Support Pledge’dan (@artistsupportpledge #artistsupportpledge) ilham alarak, Türkiye’nin ekonomik ve kültürel koşullarını düşünerek uyarladığı biçimidir.

Zorlu koşullardan, yaratıcı ve duygusal zeka ile çıkılacağına inanan Seçil Erel, “Herşey mümkün en çok da iyi yaşamak…” diyerek, önce her sanatçıdan eserlerini maksimum 1000TL’ye satışa açmasını ve satışları toplam 4000TL’ye ulaştığında bir başka sanatçıdan bir iş satın almasını gerektiriyor. Sanatçıların kendi aralarında da ticari ilişkiye girmesini sağlıyor. Sanatçıları satışa açtıkları ve aldıkları eserler için cömertlik ve dürüstlüğe davet ediyor.

Katılım için her sanatçının kendi sayfasında yapacağı paylaşımlarda kullanacakları @sanatcidestekbirligi #sanatcidestekbirligi #destekverdestekal #comertvebirlikte hashtagleri ile işler aynı çatı altında görünüyor. Sadece profesyonel sanatçıların katılmasını hedefleyen, üretimin artarak devam etmesi ve üretimlerin izleyiciye direk ve içtenlikle ulaşmasını gerektiren bir zincir bu.

Sanatçılara ve alıcılara hızla ulaşan bu oluşumun amacı, belirsiz gelecekte birbirine açık ve birlik ruhuyla hareket eden insanlar, daha çok yaratma ve sanatçıların yaratıcı zekalarını ve yeteneklerini dünyaya açmaktır.

Seçil Erel’in bunu Türkiye’de bu şekilde başlatmış olmasının bir sebebi de, sanatçıların kendi değerlerini fark etmeleri ve kendilerini uluslararası platforma açmaya hazırlamalarına yardımcı olmaktır. Satışlar ve alımlar başladı, tüm sanatçılar davetlidir. @sanatcibirlikplatformu


Kaynak: pieceofart.new
Hibya Haber Ajansı