Türkiye-İsviçre Blokzincir Köprüsü Kuruluyor

Türkiye-İsviçre Blokzincir Köprüsü Kuruluyor

Vakıf Katılım

Türk kuruculara sahip İsviçreli eğitim ve danışmanlık firması BitBrain Academy ve Türkiye'nin en yaygın Coworking alanlarından Workinton arasındaki iş birliği ile iki firma Türkiye'de blokzincir odağında eğitimler vermeye ve projeler geliştirmeye başlıyor. 6 Ağustos'ta Workinton Levent 199'da gerçekleşen ‘Bitcoin ve Blokzincir Hayatımızı Nasıl Değiştiriyor' etkinliğinde farklı alan ve sektörlerden konuşmacıların yanı sıra renkli karakterleriyle Bitcoin Ailesi de yer aldı ve Türkiye'de blokzincir teknolojisi alanında özel sektördeki en önemli adımlardan biri atıldı.

Etkinlik Workinton'dan Recep İlkbahar ve BitBrain kurucularından Cihan Kükmen'in iş birliği ile ilgili verdikleri detaylarla başladı. Kükmen, BitBrain'in İsviçre'de Crypto Valley'nin eğitim komitesine liderlik yaptığından ve dünya standartlarında sertifikasyon alınmasını sağlayan eğitimlerde öncü olduğundan bahsederek, iş birliği ile hedeflerinin Türkiye'deki nitelikli geliştiricilerin sayısını artırarak hem ülkeye daha fazla blokzincir projesi çekmek hem de yeni iş modellerinin gelişmesini sağlamak olduğunu söyledi.

PTT Teknoloji CDO'su Onur Baran Çağlar'ın şirket olarak teknolojiye nasıl yaklaştıklarına değindiği ve Solak & Partners'den Elçin Karatay'ın regülasyonlarla ilgili bilgiler verdiği etkinlik BitBrain kurucularından Bora Altuncevahir'in şirketlerin teknoloji yaklaşım ve seçimine nereden başlamaları gerektiği ile ilgili verdiği önemli bilgileri içeren sunumu ile devam etti. Altuncevahir, şirketlerin önünde 55 adet yeni teknoloji yaklaşımı bulunduğuna ve seçim yapmada tasarım odaklı düşünmenin ne kadar önemli olduğuna değindi.

TechSign'dan Deniz Özgür'ün yönettiği panelde ise MenaPay CEO'su Çağla Gül Şenkardeş Türkiye ve MENA'daki fırsatlardan söz ederken, BitBrain kurucularından Gökhan Altınok blokzincir teknolojisinin en temel halini ve İsviçre'deki yaklaşımları aktardı.

Günün son oturumunda ise Didi & Romaine Taihuttu ile kızları Joli, Juna, Jessa sahnedeydi. Yıllar önce evleri dahil tüm mal varlıklarını satarak Bitcoin'e yatıran ailenin ilham veren hikayesi tüm katılımcıları etkiledi. "Sharing is Caring" (Paylaşmak Önemsemektir) adını verdikleri tur ile dünyayı dolaşan aile Bitcoin ve kripto paralar ile ilgili doğru bilgileri her noktaya ulaştırmayı hedefliyor. Chiliz'den Altuğ Öztürk moderatörlüğünde Didi Taihuttu ve İstanbul Blockchain Women kurucularından Başak Burcu Yiğit'in katıldığı son panelde ailenin babası soruları yanıtladı.

Workinton