Corona sürecinde en çok arsa talep gördü

Corona sürecinde en çok arsa talep gördü

Vakıf Katılım

Kuzeybatı Gayrimenkul’un Corona sürecinde, mülk sahipleri için ücretsiz hazırladığı, masaüstü değerleme raporuna göre; evde kalınan süre içerisinde daha çok arsa sahiplerinin mülklerini satmayı düşündükleri ortaya çıktı.

 

Gayrimenkul pazarlama süreçlerinde en önemli noktalardan birisi; gayrimenkulün doğru fiyattan piyasaya sunulması. Mal sahipleri adına büyük emlak portföylerinin pazarlama ve satışını başarıyla yürüten Kuzeybatı Gayrimenkul, pazarladığı mülkleri doğru fiyattan piyasaya çıkarıyor. Gayrimenkuller, yanlış fiyat ile piyasaya sunulduğunda, emek ve zaman kaybı yaşanmasının yanı sıra, ilerleyen süreçlerde güven kaybı ve müşteri memnuniyetinin azalması gibi durumlar ortaya çıkabiliyor. Kuzeybatı Gayrimenkul, bu sebeple portföyüne alacağı mülklerin masaüstü değer tespitini her zaman kendi içinde ve bir profesyonel kadro ile yapıyor.

 

Ücretsiz 93 adet masaüstü değerleme raporu hazırlandı

Corona sürecinde, son 2.5 aylık evden çalışılan dönemde, gayrimenkullerinin pazarlanması için Kuzeybatı’ya ulaşan mal sahiplerine yönelik, ücretsiz 93 adet masaüstü değerleme raporu hazırlandı. Bu raporların yüzde 54’ünü arsalar, yüzde 9’unu tarlalar ve yine yüzde 9’unu ticari binalar ve yüzde 8’ini ise fabrika

 

binaları oluşturdu. Evde kalınan süre içerisinde daha çok arsa sahiplerinin mülklerini satmayı düşündükleri net bir şekilde ortaya çıktı.

Yapılan değer tespit çalışmaları sonucunda toplam 6,8 milyon metrekare alan için, 3.2 milyar TL değer hesaplandı.

 

Hızlı değer tespiti yapılıyor

Yaklaşık bir yıl kadar önce, bu değerleme sürecini hızlandırarak bir otomasyon sistemine oturtma kararı alan Kuzeybatı Gayrimenkul, kullandığı CRM programına eklenen, kodlama ile daha hızlı değer tespiti yapabiliyor.

Bu kodlama dijital haritalarla senkronize çalışıp Kuzeybatı Gayrimenkul’ün veritabanında bulunan 25 seneyi aşkın veri ambarına erişim sağlamakla birlikte, aynı zamanda tüm online platformlardan da sorgulama yapılmasını sağlıyor.

Mülklerin koordinatlarından yola çıkarak yapılan sorgulama ile dijital haritalar üzerinde geçmiş dönemlerde gerçekleşen işlemlere, kayıtlı ekspertiz raporlarına ve güncel satılık/kiralık mülklere hızlı bir şekilde ulaşılıyor. Bu sayede hem hızlı hem de güvenilir/gerçekçi değer tespiti yapılabiliyor.

 

“Her bina her alıcıya uymaz”

Konu ile ilgili bir değerlendirme yapan Kuzeybatı Gayrimenkul Genel Müdürü Murat Ergin, “Arsa biçilmemiş bir kumaşa benzer, bina ise artık dikilmiş bir giysiye. Her bina her alıcıya uymaz, ama arsa ham maddedir, her zaman kıymetini korur. Bunu Corona günlerinde de açık ve net bir şekilde gözlemledik. Arsa değerlerindeki artışı gören satıcılar piyasaya çıkmak için bize başvurdular, bunlara değer tespiti yaptık ve bir kısmı ile sözleşme yapıp piyasaya çıktık. Hatta sattık. Zaten Corona günlerinde yaptığımız tüm satışlar arsadan oluşuyor. Ayrıca gezi esnasında açık havada olduğunuz için bulaş riski de yok. Arsaya yatırım yapan hiçbir zaman kaybetmez” dedi.

Kuzeybatı Gayrimenkul, gayrimenkulünü satmayı düşünen mal sahiplerine yönelik hazırladığı ücretsiz masaüstü ekspertiz raporlarının dışında diğer ücretli raporlama hizmetlerine de devam ediyor. Çoğunlukla; Proje Bazlı Değerleme, Fizibilite Analizi, En Etkin ve Verimli Kullanım Analizi (Best Use Analysis),

Tasarım Danışmanlığı (Design Consultancy), Yasal Değerlendirme (Due Diligence) gibi hizmetler veriliyor.

Kuzeybatı Gayrimenkul Hakkında:

Yüzde yüz Türk sermayeli bir şirket olarak, 1994'te temelleri atılan Kuzeybatı Gayrimenkul, profesyonel kadrosu ve iş ortaklıkları aracılığıyla Türkiye ve dünyanın tüm şehirlerinde hizmet sunabiliyor. Kuzeybatı Gayrimenkul; Aracılık, Yatırım, Danışmanlık ve Mülk Yönetimi olmak üzere dört ana alanda faaliyet gösteriyor. Türkiye’nin alanında uzman, üstün teknoloji altyapısı ve müşteri odaklı çalışma anlayışına sahip,gayrimenkul servis sağlayıcı şirketi olan Kuzeybatı’nın, ticari gayrimenkul hizmetleri alanında uzmanlığı bulunuyor. Kuzeybatı’nın, müşterilerine arsa seçiminden başlayıp, mülkün yönetimine kadar, proje geliştirme sürecinin tüm aşamalarında uçtan uca kesintisiz hizmet sunmayı başarabilen ve konuttan ofise, alışveriş merkezinden lojistiğe geniş bir yelpazeyi kapsayan az sayıdaki gayrimenkul servis şirketlerinden biri olma özelliği bulunuyor. Bilgi sistemlerine yapılan yatırım, Kuzeybatı’yı rakiplerinden ayıran en önemli özelliklerin başında geliyor. Kuzeybatı, satış otomasyonundan, e-pazarlamaya, çağrı merkezinden, hukuk desteğine kadar tam kapsamlı mülk pazarlama ve satış hizmetini, müşterilerine en verimli şekilde sunuyor.

Hibya Haber Ajansı