Haftaya negatif başlıyoruz

Haftaya negatif başlıyoruz

Vakıf Katılım

Piyasa Gündemi

Dünya çapında koronavirüse yakalanan kişi sayısı 1 milyon 800 bin kişiyi aştı. Bu hafta da salgına ilişkin gelişmeler ön planda kalmaya devam edecek. Yurt içinde hafta sonu sokağa çıkma yasağı ilan edilirken, toplam vaka sayısı 56.956’ya, hayatını kaybedenlerin sayısı da 1.198’e ulaştı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu pazar günü gece saatlerinde istifa ettiğini duyururken, istifa Cumhurbaşkanı tarafından kabul edilmedi. 

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler  
     
•    10:00 Türkiye – Cari İşlemler Dengesi Önem: Yüksek
•    10:00 Türkiye – Sanayi Üretimi Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

Salgına ilişkin güç kazanan iyimser beklentiler ve Fed’in 2,3 trilyon dolarlık hamlesi geçen hafta küresel hisse piyasalarını destekledi. Salgın ile ilgili gelişmeler önemini korumaya devam ediyor. Paskalya tatili nedeniyle ABD ve Avrupa borsalarının kapalı olduğu cuma gününü BIST-100 Endeksi %0,66’lık bir yükselişle 96.471 puandan tamamladı. ABD vadelileri bu sabah %1’in üzerinde satıcılı bir seyir izliyor. Asya piyasalarında genel olarak kırmızı bir renk hâkim. Avrupa borsaları Paskalya sonrası pazartesi nedeniyle bugün de işlem görmeyecek. Endeks kapanışında 6,68 – 6,69 aralığında bulunan Dolar/TL, BDDK’ın swap limitleri konusundaki kararının ardından bu sabah 08:35 itibariyle 6,71’li seviyelerden işlem görmekte.  BIST- 100 Endeksi’nin güne satıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Borsa İstanbul ise Cuma günü Türkiye’nin G-20 üyesi ülkelerle swap limitleri konusunda görüşmeler yürüttüğü yönündeki haberlerle pozitif bir performans sergiledi. Teknik göstergelerin yukarı yönlü eğilimini koruduğu endekste, haftaya satıcılı bir başlangıç yapılması olası. 94.750’nin ilk destek olduğu endekste, aşağıda en güçlü desteğin oluşmasını beklediğimiz 93.000-94.000 aralığı takip edilebilir. Bahsettiğimiz bu seviyelerin altına sarkılmadığı sürece geçtiğimiz hafta başlayan trendin devamı söz konusu olabilir. Yukarıda ise hafta kapanışının ve geçen haftanın en yüksek seviyesinin bulunduğu 96.500 ile 97.500 aralığı güçlü direnç konumunda olacaktır. Bu bölge geçilecek olur ise hareket, 100 bin psikolojik direncine kadar devam edebilir. 

Kaynak:Gedik Yatırım
Hibya Haber Ajansı