Brent petrol analizi

Brent petrol analizi

Vakıf Katılım

Brent petrol yaklaşık 5 gündür devam eden yükseliş hareketinin ardından dün üretim kısıntılarının arz fazlalığını azaltacağına yönelik iyimserliğin, toparlanmanın beklenenden uzun ve belirsiz olabileceğine ilişkin endişelerle dengelenmesi ile birlikte hızını kesti.

Dün en yüksek 32 Dolar seviyelerini gören Brent Petrol fiyatı son gelen ekonomik veriler ve ABD-Çin arasında artan gerginliğin etkisiyle daha uzun soluklu bir toparlanma içerisine gireceğine yönelik beklentileri törpülüyor.

OPEC + koalisyonu 1 Mayıs'tan itibaren başlaya günlük 9.7 milyon varillik üretim kısıntısı uygulaması ve bunun yanında, talepte toparlanmaya yönelik ilk işaretler, dünyada ham petrol ve akaryakıt depolama kapasitelerinin dolacağına ilişkin endişelerin azalmasına yardımcı olsa da anlamlı bir fiyat yükselişi için ekonomilerde toparlanmaların somut şekilde görülmesi beklenmek durumunda kalınacak.

Teknik olarak incelediğimizde, Brent Petrolün 29 Dolar seviyesinde kısa vadeli destek bulmayı şimdilik başardığı gözleniyor. Bu  destek seviyesinin üzerinde kaldığı sürece gelebilecek olası tepki yükselişleriyle Petrol’deki yukarı yönlü eğilimin yeniden gözlenmesi durumunda 30.80, 32.00 ve 32.80 Dolar takip edilmesi gereken önemli direnç seviyeleri olacak. Fibo. 38.2 direnci olan 32.80 seviyesi altında tutunmanın sürmesiyle gelebilecek satışlarda ise 29.00 trend desteği altına geçilirse düşüş eğilimi 27.90 ve 27.00 Dolar’a doğru düşüşlerin devamı gelebilir.

Kaynak:AHL Yatırım
Hibya Haber Ajansı