Türkiye’nin en köklü çocuk resim yarışması 30 Nisan’a kadar devam ediyor

Türkiye’nin en köklü çocuk resim yarışması 30 Nisan’a kadar devam ediyor

Vakıf Katılım

Pınar Çocuk Resim Yarışması tüm çocukları 23 Nisan’ın 100. Yıl coşkusuna katılmaya davet ediyor

1981 yılından bu yana kesintisiz düzenlenen Uluslararası Pınar Çocuk Resim Yarışması’na başvurular 30 Nisan’a kadar uzatıldı. Evde geçirdikleri süreyi verimli bir şekilde değerlendirmek üzere yaptıkları resimlerle 39. Uluslararası Pınar Çocuk Resim Yarışması’na katılma imkanına sahip olan 6-14 yaş aralığındaki çocuklar, sosyal medya üzerinden yarışmaya dahil olabiliyor. Pınar Resim Yarışması, 23 Nisan’ın 100. yılında tüm çocukları yapacakları resimlerle bu coşkuya ortak olmaya çağırıyor.

Çocukların uçsuz bucaksız hayal dünyalarını renklendiren resimlerin yarıştığı 39. Uluslararası Pınar Çocuk Resim Yarışması’nın başvuruları 30 Nisan’a kadar uzatıldı. Türkiye’nin yanı sıra, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Almanya’daki 6-14 yaş aralığındaki tüm çocukların katılabileceği yarışma bu yıl serbest tema ile gerçekleştiriliyor. Özel Eğitim Uygulama Okulları’nda okuyan çocuklar için ayrı bir kategori düzenlenen yarışmada çocuklar, resimlerini sosyal medya üzerinden paylaşarak yarışmaya katılabilecek.

Üç öğrenciye bir yıllık eğitim bursu desteği

Prof. Dr. Mümtaz Sağlam öncülüğünde, Prof. Dr. Hayri Esmer, Prof. Dr. Hüsnü Dokak ve Doç. Dr. Devabil Kara’nın yanı sıra gazeteciler İhsan Yılmaz, Olkan Özyurt ile Fatoş Karahasan’ın jürilik görevini üstlendiği Uluslararası Pınar Çocuk Resim Yarışması’nda jürilerin değerlendirmeleri sonucunda 3 öğrenci bir yıllık eğitim bursunun sahibi olacak. Türkiye’nin 7 bölgesi, Almanya, Kıbrıs, Özel Eğitim ve Uygulama Okulları ile sosyal medya kategorilerinden seçilerek belirlenecek toplam 11 minik ressam, tablet ve profesyonel resim malzemeleri ile ödüllendirilecek.

Yarışmaya katılmak çok kolay

39. Uluslararası Pınar Çocuk Resim Yarışması’na instagram üzerinden katılmak isteyen çocuklar, resmini #39PınarÇocukResimYarışması etiketiyle herkese açık olan sosyal medya hesaplarındanpaylaşarak yarışmaya katılabilecek. Bunun yanında çocukların @pinarlayasam hesabını takip edip, DM ile resmini gönderirken; adını, soyadını, yaşını, ebeveyninin mail adresini ve ebeveyninin telefon numarasını eklemesi gerekiyor. 39. Uluslararası Pınar Resim Yarışması’yla ilgili ayrıntılı bilgiye www.pinar.com.tr adresinden de ulaşılabilir.


Hibya Haber Ajansı