CMG, Paris Olimpiyat Oyunları’nı yayınlayacak

CMG, Paris Olimpiyat Oyunları’nı yayınlayacak

Vakıf Katılım

Çin Medya Grubu (CMG), dün Olimpik Yayın Servisleri’yle (OBS) 2024 Paris Olimpiyatları Uluslararası Kamusal Sinyal Üretimi İşbirliği Anlaşması imzaladı.

Böylece CMG, resmen Paris Olimpiyat Oyunları’nın yayın hakkına sahip birimlerden biri haline gelmiş oldu.  

Anlaşmaya göre, CMG, 2024 Paris Olimpiyat Oyunları’nın jimnastik, masa tenisi, badminton ve kaya tırmanışı dahil dört kategorisi için uluslararası kamusal sinyal üretme görevini üstlenerek Paris Olimpiyatları’nda en fazla kategoride kamusal sinyal üretimi yapan devlet radyo ve televizyon kuruluşlarından biri olacak.

CMG Başkanı Shen Haixiong ve OBS CEO’su Yiannis Exarchos çevrimici olarak düzenlenen imza törenine katıldı.

Uluslararası Olimpiyat Komitesi (ICO) Başkanı Thomas Bach, CMG’yu resmen Paris Olimpiyat Oyunları için uluslararası kamu sinyal üretimi yapan birim haline gelmesinden dolayı kutladı.

Shen Haixiong, “IOC bize bu fırsatı verirken, dünyaya kesinlikle bir sürpriz hediye edeceğiz!" diye konuştu.

2004 Atina Olimpiyat Oyunları sırasında ilk kez uluslararası kamusal sinyal üretimine başlayan CMG, bundan sonraki her dönem yaz olimpiyatlarının kamusal sinyallerin üretimine davet edildi.

2021 Tokyo Olimpiyatları'nda CMG, ultra yüksek çözünürlüklü teknoloji ve profesyonel standartlarla yayın dünyasına öncülük yaptı.

 2022 Beijing Kış Olimpiyatları sırasında CMG, ilk kez bir kış olimpiyatları için yayın görevini üstlenerek olimpiyat etkinlikleri için tam 4K standartlarında yayın sinyali üretti. Curling, snowborad U-Rampa ve serbest stil hava becerileri dahil 6 alt dalda yayın veren CMG, dünyadaki meslektaşlarından övgüler topladı.

 "5G+4K/8K+Yapay Zeka"nın stratejik liderliğine bağlı kalan CMG, kış olimpiyatlarının açılış ve kapanış törenleri dahil projelerin 8K sinyallerinin üretilmesine öncülük etti.

 Ayrıca kendi gücüne dayanarak geliştirdiği ultra yüksek hızlı yörünge kamera sistemi ve Yapay Zeka teknolojisi inovatif sistemini olimpiyat oyunları için uluslararası yayın sinyallerinin üretiminde kullandı.

 OBS CEO'su Yiannis Exarchos, defalarca yaptığı açıklamalarda, kamusal sinyal üretme seviyesi sürekli dünyada birinci sırada yer alan CMG’nun dünyanın en ileriye dönük ve yetenekli yayıncısı haline geldiği değerlendirmesinde bulundu. 

Kaynak: Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı