“Çözülmedik Soru Kalmasın ve Online Sınavlarla Başarın Artsın” adlı sosyal sorumluluk projesi

“Çözülmedik Soru Kalmasın ve Online Sınavlarla Başarın Artsın” adlı sosyal sorumluluk projesi

Vakıf Katılım

Google okulu olan GEN Gelecek Nesiller Koleji, küresel Covid-19 salgınından dolayı okulların kapanmasıyla öğretmenlerine erişimi kesilen öğrencilere yönelik eğitimde fırsat eşitliği sunmak ve uzaktan eğitime destek olmak için “Çözülmedik Soru Kalmasın ve Online Sınavlarda Başarın Artsın” adlı sosyal sorumluluk projesini tüm Türkiye’de hayata geçirdi.

GEN Koleji, “Çözülmedik Soru Kalmasın ve Online Sınavlarda Başarın Artsın” projesi kapsamında 4.sınıftan 12.sınıfa kadar olan Türkiye’deki tüm öğrencilere uzaktan ücretsiz eğitim desteği verecek. Detaylarına www.gendijitalokul.com websitesi üzerinden ulaşabileceğiniz sosyal sorumluluk projesine, www.bilgi.gen.k12.tr adresinde yer alan formu dolduran herkes katılabiliyor.

Eğitim ve yayıncılıkta 34 yıldır, uzaktan eğitimde ise 11 yıldır tecrübeli olan GEN Koleji, çok kısa sürede geliştirdiği “DigiGENile Evde Sağlıklı Eğitim” programı ile kendi öğrencilerine 23 Mart 2020 günü itibariyle uzaktan eğitim vermeye başlamıştı. Sanal sınıflarda gerçekleşen Canlı Dersler ve Online Sınavlarla, eğitime kesintisiz devam eden GEN Koleji, hafta içi her gün gerçekleşen Canlı Ders Programı’na 2020-2021 eğitim öğretim yılına yeni kayıt aldığı öğrencilerini de dahil etmeye başladı.

Ücretsiz online deneme sınavları her Cuma 10.00’da başlayacak.

GEN Gelecek Nesiller Koleji, “Çözülmedik Soru Kalmasın ve Online Sınavlarda Başarın Artsın” projesi kapsamında gerçekleştirilecek Online Sınav Takvimi’ni www.gendijitalokul.com resmi web sitesi üzerinden yayınlayacak. Takvim doğrultusunda gerçekleşecek ve GEN Yayınları tarafından hazırlanan Online Deneme Sınavları, ‘’beceri temelli yeni nesil’’ sorulardan oluşuyor ve LGS ile YKS sorularıyla %100 benzerlik gösteriyor. Her Cuma Saat 10.00’da başlayacak sınavlara, 4.sınıftan 12.sınıfa kadar eğitim gören tüm öğrenciler internet bağlantısı olan bilgisayar, tablet pc veya cep telefonundan katılabilecek. Sınav süresi sona erdikten sonra Sınav Sonuç Karnesi ve Kazanım Analizi sistemden anında alınacak ve tüm soruların Çözüm Videoları’na erişim sağlanacak. Dolayısıyla öğrenci yapamadığı veya boş bıraktığı soruların çözümlerini ilgili çözüm videosunu izleyerek anında öğrenecek.

Çözemediğiniz sorularınızı uzman öğretmenlere gönderin.

Alanında uzman, deneyimli, eğitim teknolojilerine hakim ve dinamik tüm GEN Koleji öğretmenleri, ’öğretmenlerine erişimi kesilen’’ öğrenciler için seferber oldular. Öğrencilerin çözemediği sorulara dijital ortamda cevap verecek GEN Koleji öğretmenlerine soru sormak isteyen öğrencilerden sadece, www.gendijitalokul.com websitesine giriş yaparak, sormak istedikleri sorularını ilgili sınıf ve branşa ait e-posta adresine (örnek: 5matematik@gen.k12.tr) göndermeleri bekleniyor. E-posta içeriğine isteyenler yaşadıkları şehri not edebiliyor.

GEN Koleji öğretmenleri, Türkiye’nin dört bir yanından gelecek olan soruların çözümlerini, her hafta Pazar günü Saat 16.00’da GEN Eğitim Kurumları YouTube kanalından yayınlayacaklar.

30 Mart’ta “Canlı Dersler” başladı.

GEN Koleji, 23 Mart itibariyle kendi öğrencilerine sunduğu online sınavların yanı sıra, Google altyapısını ve uygulamalarını kullanarak sanal sınıflarda Canlı Ders ve Etütler gerçekleştirmeye başlamıştı. Her öğrencinin kendi arkadaşları ve öğretmeleriyle, hafta içi her gün uzaktan eğitim gördüğü GEN Koleji’nde ders programı 10.00-15.10 arasında, haftada toplam 25 saat olarak gerçekleşiyor. Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, Sosyal Bilgiler, İngilizce, Almanca, Kodlama, Görsel Sanatlar, Müzik ve Beden Eğitimi dersleri GEN Koleji Dijital Okulu’nda canlı ve etkileşimli olarak yapılıyor.

GEN Koleji, 30 Mart itibariyle 2020-2021 eğitim öğretim yılına kaydolan öğrencilere de Canlı Ders programını açtı. 14.30-16.10 arasında gerçekleşen program öğrencilere haftada toplam 10 saat eğitimi kapsıyor. Programda Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, Sosyal Bilgiler ve İngilizce dersleri yer alıyor. Tüm öğrenciler aynı zamanda online deneme sınavlarına katılıyor. Mentör öğretmenleri ile başarılarını değerlendirip bireysel çalışmalara yönlendiriliyor. Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik bu süreçte öğrencilere ve velilere ihtiyaçları olan desteği sağlıyor.

GEN Eğitim Kurumları Kurucu Ortağı ve Genel Müdür Yardımcısı Sevinç Boy Erşen, küresel salgının eğitimdeki etkilerini en aza indirmek amacıyla Türkiye’deki tüm öğrencilere ücretsiz açılan “Çözülmedik Soru Kalmasın ve Online Sınavlarda Başarın Artsın” sosyal sorumluluk projesi ile ilgili olarak şunları aktardı;

“Türkiye olarak, tüm dünyayı etkisi altına alan küresel salgın dolayısıyla zor günlerden geçiyoruz. Alınan tedbirler çerçevesinde hayat tarzımız değişiyor ve alıştığımız uygulamalara yenilikçi bir bakış açısıyla yaklaşmamız gerekiyor. Bu anlamda GEN Koleji olarak gerek eğitim öğretim gerekse önümüzdeki yılın kayıt süreçlerini bugünün teknolojilerinden faydalanarak sağlığımızı tehlikeye atmadan, tüm eğitim ve yönetim kadromuzla uzaktan gerçekleştiriyoruz.

Öğrenci ve velilerimize vaad ettiğimiz eğitimi kesintiye uğratmadan ve en iyi şekilde sürdürebilmemiz için sahip olduğumuz teknolojileri değerlendiriyoruz. Sürecin en başından beri kullanacağımız uygulamaları seçerken hangi sunucular üzerinde çalıştığına, cihaz bağımsız (BYOD) çalışmalarına, ses-video-ekran paylaşımı özelliklerine sahip ve yazı yazma-çizme vb. araçlarını barındırıyor olmalarına, her şeyden de önemlisi kolay kullanabilir olmalarına dikkat ediyoruz. Google okulu olarak uzaktan eğitimin sistemimizi Google G Suite üzerine inşa ettik; Google’ın sunucularına güvendik.

Normal hayatta olduğu gibi uzaktan eğitimde de öğretmenlerimizi sistemin merkezine konumlandırarak, GEN Koleji Dijital Okul kapsamında sunduğumuz ‘’DigiGEN ile Evde Sağlıklı Eğitim Programını’’ 23 Mart’tan bu yana öğrencilerimize uyguluyoruz. 30 Mart itibariyle bu programı Canlı Derslerle beraber, 2020-2021 eğitim yılına kayıt aldığımız öğrencilerimize de açtık. Ara tatil haftasında dijital eğitim sistemleri ekibiyle araç ve yöntemleri belirledikten sonra, eğitim koordinatörlerimizle planlamaları yaptık. Öğretmenlerimizle eğitimler gerçekleştirdik. Ve bizler de bunların hepsini evlerimizden bağlanarak, aynı canlı derslerimizdeki sanal sınıflarda olduğu gibi; ekran paylaşımlı video konferans şeklinde gerçekleştirdik.

Bu çalışmaların neticesinde kendi öğrencilerimizin yanı sıra tüm Türkiye’deki öğrencilere neler yapılabiliriz diye uzun uzadıya düşündük. GEN Koleji olarak tüm imkan ve kaynaklarımızı seferber edip Türkiye’de eğitime destek olmak ve sürecin eğitimdeki olumsuz etkilerini en aza indirmek adına sosyal sorumluluk projemizi hızlıca devreye aldık. Okullar kapandıktan sonra, mevcutta kayıtlı olduğu okulda ‘’DigiGEN ile Evde Sağlıklı Eğitim’’ programı benzeri bir uzaktan eğitim programına erişim imkanı olan veya olmayan tüm öğrencilerin eğitimine, GEN Koleji Dijital Okulumuz ile destek sağlayabileceğimize inandık; “Çözülmedik Soru Kalmasın ve Online Sınavlarda Başarın Artsın” projesini başlattık.’’

 

DigiGEN ile neler sunuyor?
  • Sanal Sınıflarda Canlı Dersler
  • Online Sınav Uygulaması
  • Ölçme-Değerlendirme
  • Ödev ve Geri Bildirim
  • Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik
  • Mentör Öğretmenler ile Başarının Değerlendirilmesi ve Bireysel Çalışmalara Yönlendirme
  • Velilere Evde Uzaktan Eğitim Sürecinin Yönetimi ve Sosyal-Psikolojik Durum Yönetimi için Uzaktan Destek

 

 

GEN Gelecek Nesiller Koleji, 1986’dan bugüne eğitim sektöründeki deneyimi, 100.000'lerce öğrenciyi en başarılı lise ve üniversiteye yerleştiren tecrübesiyle öğrencilerini geleceğe en iyi şekilde hazırlayan özel okulların başında geliyor. GEN Koleji İstanbul’da Bakırköy ve Ataşehir’deki kampüslerinde anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise kademelerinde eğitim veriyor.
Hibya Haber Ajansı