Sağlık Bakanı Koca, KOVİD-19 aplikasyonu hakkında detay verdi

Sağlık Bakanı Koca, KOVİD-19 aplikasyonu hakkında detay verdi

Vakıf Katılım

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Salı günü yapılan basın toplantısında Koronavirüs (KOVİD-19) telefon aplikasyonu geliştirildiğini, KOVİD-19 hastalarının bu aplikasyonu indirme zorunluluğu olacağını ve bu aplikasyonla hastaların fiziki ve tıbbi takibinin yapılacağını belirtti.

Koca, aplikasyonun hastaların hareketliliğini takip edeceğini ve gereken durumlarda emniyet kuvvetlerini devreye geçireceğini de ekledi.  

Sağlık Bakanlığı’nın telefon uygulaması hakkında detaylı bilgiler önümüzdeki günlerde İletişim Başkanlığı tarafından açıklanacak.

Sağlık Bakanı Koca’nın aplikasyon açıklaması;

“Önümüzdeki bir iki gün içerisinde devreye girecek. Aplikasyon geliştirildi ve hastalarımız bunu indirmek zorundalar. Burada takip ve kendi durumlarını görebilecekleri bir sisteme geçmiş oluyoruz.”

“Bu aplikasyonu indirdikten sonra hareketliliği gördüğünde bir mesajla kendisini uyaran, evde izole olmasını hatırlatan ve devamında gerekli görüldüğünde emniyet kuvvetlerinin de devreye gireceği bir sistemden bahsediyorum. Önümüzdeki bir iki gün içerisinde İletişim Başkanlığımızda açıklamalar yapılmış olacak.”


Hibya Haber Ajansı