Küresel piyasalar

Küresel piyasalar

Vakıf Katılım

ABD’de fiyatlamalar: Virüse ilişkin endişeler nedeniyle negatif seyir izledi

Dün ABD piyasaları, Apple’ın Çin’de yaşanan virüs nedeniyle hem üretim hem de tüketimin azaldığını bu doğrultuda da ilk çeyrek cirosunun hedefin altında kalabileceğini açıklaması nedeniyle negatif seyir izledi. Dow Jones endeksi %0,56 azalışla 29.232 puan, S&P 500 endeksi %0,29 düşüşle 3.370 puan seviyesinden günü tamamlarken, Nasdaq endeksi %0,02 değer kazancıyla 9.733 puan seviyesinden günü tamamladı. Sektörler tarafında kamu hizmetleri, telekomünikasyon hizmetleri en iyi performans gösteren sektörler olurken, finans ve enerji sektörleri negatif ayrıştı.

Asya’da fiyatlamalar: İyileşen risk alma iştahı ile ağırlıklı alıcılı seyir izliyor

Bu sabah Asya ve GOÜ piyasaları ise, Çin’de koronavirüsü nedeniyle yaşanan can kaybının günlük bazda daha az olması dolayısıyla yatırımcıların koronavirüsün etkisinin kısa vadeli olacağına yönelik beklentisinden dolayı ağırlıklı alıcılı seyir izliyor. Bu doğrultuda, Nikkei %0,94 değer kazanırken, Shangai ve Hang Seng endeksleri sırasıyla %0,30 ve %0,41 artışlar kaydediyor. KOSPI ise %0,12 azalış kaydediyor. ABD vadelilerde de alıcılı seyir hakim.

Avrupa’da fiyatlamalar: Azalan risk iştahı nedeniyle satıcılı seyir izledi

Dün Avrupa piyasaları, Apple’ın koronavirüs salgını nedeniye satış hedeflerinin gerisinde kalacağı yönündeki açıklamalarıyla azalan küresel risk iştahı doğrultusunda satıcılı seyir izledi. Stoxx 50 ve Dax sırasıyla %0,43 ve %0,75 ekside kapanırken, CAC 40 ve FTSE 100 endeksleri de sırasıyla %0,48 ve %0,69 geriledi.

Kaynak:Halk Yatırım
Hibya Haber Ajansı