Polonya salgın nedeniyle 12 kömür madenini kapattı

Polonya salgın nedeniyle 12 kömür madenini kapattı

Vakıf Katılım

Dış Haberler, 8 Haziran (HİBYA) – Polonya, ülkenin güneyindeki kömür madenciliği bölgesindeki madenciler arasında başgösteren corona virüsü salgını sonrasında 12 kömür madeninin geçici olarak kapatılmasına karar verdi. Polonya basınına göre, kömür madeni işçileri arasındaki salgın Polonya'daki tüm koronavirüs vakalarının yüzde 20'sini oluşturuyor.

Cumartesi günü sağlık bakanlığı, pandeminin başlamasından bu yana günlük en yüksek toplam olan 576 yeni corona virü vakası açıkladı. Bunların yaklaşık yüzde 60'ı Silezya kömür bölgesinde tek bir madende tespit edildi. Ülkedeki pozitif vakalardaki artışın, testlerin yaygınlaştırılmasından kaynaklandığına inanılıyor.

Polonya Başbakan Yardımcısı Jacek Sasin Pazartesi günü yaptığı açıklamada, madenlerin Salı gününden itibaren kapatılacağını ve madencilerin üç haftalık kapanış sırasında tam maaşlarını alacaklarını söyledi.

Polonya Avrupa'da corona salgını nedeniyle ilk karantina kararı alan ülkelerden biri ve ülkede şimdiye kadar 26.561 teyid edilmiş vaka ve 1.157 ölüm gerçekleşti. Bununla birlikte, bölgedeki diğer ülkelerin çoğundan farklı olarak, Polonya'da salgın eğrisinin düzleştiği görülmeden yaşamın yavaş yavaş normale dönmesiyle vakalarda ani artış korkulara neden oldu. Son haftalarda, barlar, restoranlar ve oteller yeniden açıldı ve birçok kısıtlayıcı önlem kaldırıldı.


Hibya Haber Ajansı