ABD – İran arasında tekrar artış kaydeden gerilim ve petrol fiyatlarındaki seyir takip edilecek

ABD – İran arasında tekrar artış kaydeden gerilim ve petrol fiyatlarındaki seyir takip edilecek

Vakıf Katılım

Piyasa Gündemi

Yurt içi piyasalar 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla dün işlem görmedi. Avrupa ve ABD’de açıklanan öncü PMI verileri oldukça zayıf gelirken, rekor düşük seviyeler kaydedildi. Virüs salgını ve küresel ekonomi üzerindeki etkisi yakından izlenmeye devam edilecektir. Bununla birlikte ABD – İran arasında tekrar artış kaydeden gerilim ve petrol fiyatlarındaki seyir de takip edilecek diğer konu başlıklarıdır.  

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler  
     
•    10:00 Türkiye – Reel Kesim Güven Endeksi Önem: Orta
•    15:30 ABD – Dayanıklı Mal Siparişleri Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

Petrol fiyatlarında yaşanan sert değer kayıpları, hisse piyasalarının haftaya zayıf bir seyirle başlamasına neden oldu. Ancak son günlerde petrol fiyatlarında toparlanmanın görülmesi hisse piyasalarında da alımları beraberinde getirdi. Çarşamba gününü %0,57’lik yükselişle 98.171 puandan tamamlayan BIST-100 Endeksi 23 Nisan nedeniyle dün işlem görmedi. ABD borsaları dün günü yataya yakın kapanışlarla tamamlarken, bu sabah ABD vadelileri hafif satıcılı seyir izliyor. Asya piyasalarında genel olarak kırmızı bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne satıcılı bir açılışla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 6,99 – 7,00 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:40 itibariyle 6,98’li seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne yataya yakın bir açılışla başlamasını bekliyoruz. 

BIST-100 Strateji

BIST 100 Endeksi, son iki işlem gününde mart ayı sonlarında 82.500 civarından başlayan yükselen trendi test etmesine karşın bu trendin üzerinde kapatmayı başardı. Bugün bu trend 98.500 civarında bulunuyor. Bugünkü kapanışın aynı zamanda haftalık kapanış da olacak olması 98.500 üstü ya da altı kapanışı biraz daha önemli hale getirmektedir. Bir süredir bahsettiğimiz gibi endeks yurtdışındaki negatifliklere karşı daha dirençli görünse de teknik göstergelerdeki zayıflıklar ve negatif uyumsuzluklar daha fazla dikkat çekiyor. Endeks 98.500’de tutunamazsa bir sonraki destek bölgesi olarak 95.000 civarı izlenebilir. Yukarıda ise 99-100 bin aralığı güçlü direnç bölgesi olmaya devam ediyor.

Kaynak:Gedik Yatırım
Hibya Haber Ajansı