ABD’nin Massachusetts eyaletinde “önemli olmayan” işletmeler kapatılıyor

ABD’nin Massachusetts eyaletinde “önemli olmayan” işletmeler kapatılıyor

Vakıf Katılım

ABD’nin Massachusetts Valisi Charlie Baker, Salı günü öğleden sonraya kadar eyalet içerisinde bütün “önemli olmayan” iş yerleninin kapatlıcağını açıkladı. Eyalet’te sadece marketler, eczaneler, benzin istasyonları, tıbbi ve ilaç üreticileri faaliyetlerine devam edecek. Koronavirüs’ten (KOVİD-19) korunma amacıyla alınan bu karar, Pazar günü eyalette 646 vaka tespit edilmesi ve 5 ölümün ardından alındı.

New York belediye başkanı Bill de Blasio, CNN ile yaptığı bir röportaj da New York’ta “temel malzemelerin” bittiğini belirtti. Blasio “Eğer (gerekli) malzemeleri almazsak, insanları kaybetmeye başlayacağız” dedi. Blasio federal hükümetten koruyucu ekipman ve havalandırma sistemleri istedikleri de ekledi.

New York’taki hastanelerin son durumunu Jonah Allon, Brooklyn Semt Başkanı Eric Adams’ın temsilcisi, “Bir kaç hastane durumun altından kalkamadıklarını belirtti” dedi.

John Hopkins Üniversite’sinin verilerine göre Pazartesi sabahı itibariyle ABD’de tespit edilmiş 34,407 vaka ve 414 can kaybı var.


Hibya Haber Ajansı