Prof. Dr. M. İhsan Karaman’ın “Ömür Boyu Aşk - Bir Evlilik Kılavuzu” adlı Kitabı Yayınlandı

Prof. Dr. M. İhsan Karaman’ın “Ömür Boyu Aşk - Bir Evlilik Kılavuzu” adlı Kitabı Yayınlandı

Vakıf Katılım

30 yılı aşkın mesleki tecrübesi, beş kitap editörlüğü, onlarca kitap bölümü yazarlığı, 300’den fazla ulusal ve uluslararası alanda yayımlanmış akademik çalışması ile alanının duayen isimleri arasında yer alan Prof. Dr. M. İhsan Karaman’ın “Ömür Boyu Aşk - Bir Evlilik Kılavuzu” isimli yeni kitabı yayınlandı.

Ömür Boyu Aşk - Bir Evlilik Kılavuzu isimli yeni kitabı hakkında açıklamalarda bulunan Prof. Dr. M. İhsan Karaman; “Yıllar önce bir ulusal televizyonda dört yıl boyunca “Mutlu Aile” isimli bir program yapmıştım. Bu program bittikten sonra izleyicilerimizden program içeriğinin bir kitap haline getirilmesi yönünde birçok talep aldım. Bu sebeple de bu kitabı ortaya koymak istedim. Bu kitapta “Genel konular, Erkekler için, Kadınlar için ve Çocuklar için” olmak üzere dört ana başlıkta bütün cinsel sağlık konularını, evlilikte insanlara rehberlik edecek konuları, her konunun uzmanı olan değerli meslektaşlarımla birlikte irdeledim. Neden mesela “çocuklar” bu kitabın içinde? Çünkü biz inanıyoruz ki, cinsel eğitim, cinsel bilgiler ve insanın evlilik hayatında sağlıklı bir cinsellik yaşaması için gereken bilgi birikimi aslında çocukluktaki eğitim yıllarından başlıyor. Daha sonra ergenlik dönemi, evlilik ve aile hayatı başladığı zaman toplumumuzda geleneksel olarak tabu kabul edilen, ayıp, günah, dile getirilmemesi gerekir diye düşünülen birçok sebepten dolayı evlilik hayatında mutsuzluklar, sağlıksız birliktelikler ortaya çıkabiliyor. İşte biz bu kitapta hem duygusal bir birlikteliğin arka planını “Ömür Boyu Aşk” başlığı altında irdeledik hem de “Bir Evlilik Kılavuzu” başlığı altında evlilikte görülebilecek, cinsel hayatta görülebilecek hemen tüm sorunları dile getirerek bunları sağlıklı cevaplarını vermeye çalıştık.” dedi.

Kitap tanıtım yazısından bir bölüm şöyle:

“İnsanoğlu; bedensel yapısı, ruhsal durumu, sosyal ilişkileri, aile hayatı, bilgi ve bilinç düzeyi gibi birçok bileşen tarafından etkilenen sosyal bir varlıktır. Sosyal hayatın ayrılmaz bir parçası olan cinselliği, hem meşru sınırlar içinde hem de doyasıya hazza ulaştıracak şekilde yaşamak mümkün. Sürdürülebilir ve tatminkâr olan, tarafları adil ve onurlu bir şekilde içine alan, bedensel, ruhsal ve toplumsal sağlığa pozitif yönde katkı sağlayan cinselliği herkes yaşayabilir.

Geleneksel örtülerle üzeri kapatılmış ve temelsiz bir tutuculukla mahkûm edilmiş kimi cinsel eylemlerin hiç de ahlaka aykırı olmadığını, arkadaş sohbetlerinde yahut mahalle muhabbetlerinde doğru bilgi sanılarak inanılan hurafelerin hiç de akıl ve bilimle bağdaşmadığını,

“Aşk”ın sarhoş masalarına meze yapılan kimi şarkılarda bahsedilen üç harfli bir muamma olmadığını;

Aklıyla eşini seçenlerin, yuvasını mutluluk iklimine çevirecek bir cinselliğe nasıl kavuşabileceğini,

Cinselliğin baharı ve yazı olduğunu ama hiçbir zaman bir kışa dönüşmeden insan hayatını nasıl kuşatabileceğini,

Çok küçük ipuçlarını yakalayarak eşlerin koca bir ömrü her zaman taptaze olarak birbirlerine nasıl armağan edebileceğini,

Başka bir deyişle pozitif cinselliğin nasıl hayata geçeceğini bu kitabın satırları arasında bulacaksınız.”

Aşk ve Evlilik Hayatı Konusunda Ömür Boyu Başvurulacak Bir Başucu Kitabı

Kitabın yazarı Prof. Dr. M. İhsan Karaman, toplumumuzda her kesimde eksikliğini gördüğümüz doğru ve gerçekçi cinsel bilgilerin, konunun uzmanlarınca sade bir dille anlatıldığı bu kitabın, yediden yetmişe herkes tarafından hem meşru ve ahlaki, hem de sağlıklı bilgilere ulaşmak için ideal bir kaynak olduğunu belirterek, “ister bekar ister evli olsun, aşk, evlilik ve cinsel hayat konusunda her kesimden insanımız için ömür boyu başvuru kaynağı olacak kitabımızın sağlıklı bir aile hayatı üzerinden toplum sağlığımıza da katkı yapacağına inanıyorum” dedi.


Hibya Haber Ajansı