Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hakimler ve Savcılar Kurulu kura çekme töreninde konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hakimler ve Savcılar Kurulu kura çekme töreninde konuştu

Vakıf Katılım

Erdoğan konuşmasında “Hakim ve savcının asıl murakıbı kendi vicdanıdır. 
Sizlerden vicdanınızı ve imzanızı asla hiçbir gücün emrine vermemenizi istiyorum.” dedi ve atanacak hakim ve savcılara, kariyerlerinde adaleti ön planda tutmalarını şu sözlerle vurguladı:

“İçinizde çok para kazanmak isteyen varsa, yanlış mesleği seçtiğini bilmelidir. İş adamı girişimci, profesyonel yönetici olmalıydı. Şan-şöhret peşinde olan varsa o da yanlış mesleği seçtiğini bilmelidir. Gidip sanatçı, sporcu, siyasetçi herhangi bir alanın fenomeni olmalıydı. Görevinizi hakkıyla yerinize getirdiğinizde sadece iyi bir hakim, iyi bir savcı olarak anılacaksınız. Buna karşılık Hazreti Mevlana'nın tarifiyle, üzerinize düşenleri yapmadığınızda 'zalim' sıfatıyla yargılanacaksınız. ”

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:


-İnşallah Meclisin yeni yasama döneminde yeni reform (yargı) paketleriyle milletimizin huzurunda olacağız

-Vasat bir kanunla hakim ve savcılar adaleti tesis edebilir ama vicdanı olmayan hakim ve savcıların elinde kanunlar bir zulüm aracına dönüşebilir.
-Adaletle zulüm arasındaki ince çizgiye dair kadim inançların temel kaynakları yanında pek çok filozofun ve devlet adamlarının ikazları, görüşleri vardır.
-Kimi zaman FETÖ gibi terör örgütlerinin etkisi altına giren adalet sistemimiz milletimizin gözünde epeyce örselenmiştir. 
-Böyle ilkeli davrandığınızda hayatın sizin için daha zor olacağından şüpheniz olmasın.Gece başınızı yastığa koyduğunuzda içinizde hissedeceğiniz mutluluk ve huzurun bedeli, bu sıkıntıların hiçbiriyle mukayese edilemez.


Hibya Haber Ajansı