Virüs endişesi sürüyor

Virüs endişesi sürüyor

Vakıf Katılım

Piyasa Gündemi

Küresel çapta koronavirüs vakalarının sayısı 340 bin seviyesine yaklaşırken, virüs salgını nedeniyle can kayıpları devam ediyor. Yurt içinde toplam vaka sayısı 1.236’ya, virüs nedeniyle hayatını kaybeden kişi sayısı da 30’a yükseldi. Tüm dünyada salgının yayılmasını önlemek adına alınan tedbirler artırılıyor. Salgına ve küresel ekonomilere ilişkin endişe ve korkular fiyatlamalar üzerinde belirleyici olmaya devam ediyor. 

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler  
     
•    10:00 Türkiye – Tüketici Güveni Önem: Orta
•    18:00 Euro Bölgesi – Tüketici Güveni Önem: Orta

BIST-100 Güne Başlangıç

Hükümetler ve merkez bankalarından ekonomileri desteklemeye yönelik önemli adımlar gelse de salgına ilişkin endişeler risk iştahını baskılamaya devam ediyor. Küresel çapta artış kaydeden vaka sayısı ve Avrupa’daki kötümser tablo yeni haftada da hisse piyasalarında satıcılı bir seyre neden oluyor.  ABD borsaları cuma gününü %4’leri bulan düşüşlerle tamamlarken, bu sabah ABD vadelileri %4 civarında satıcılı bir seyir izliyor. Asya piyasalarında Japonya borsası haricinde kırmızı bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne sert satıcılı bir açılışla başlamaları bekleniyor. Cuma günü endeks kapanışında 6,53 – 6,54 aralığında bulunan Dolar/TL, 08:40 itibariyle 6,56'lı seviyelerden işlem görmekte. Bu görünüm altında BIST- 100 Endeksi’nin güne satıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Geçtiğimiz hafta küresel ölçüde hisse senetlerinde sınırlı da olsa tepki çabaları dikkat çekmeye başladı. Salı günü yaşanan kısa vadeli sarkmayı göz ardı ettiğimizde BIST 100 de son yılların dip seviyelerinin bulunduğu 83.500-84.500 aralığı üzerinde tutunmayı başardı. Yeni haftaya ise bu bölgenin altından başlama ihtimalimiz kuvvetli olmakla birlikte bu hafta için de izleyeceğimiz en önemli seviye burası olacak. Geçtiğimiz hafta yaşanan dengelenme çabasına karşın bu hafta bu seviyelerin altında kapanışlar gerçekleşecek olur ise yeni bir satış baskısı yaşanma olasılığı artacaktır. Bu bölgenin altında 82 bin ve 80.500 ilk destek seviyeleri olacak. 80.500 altında satışlar sertleşerek gün içi limitler zorlanabilir. 

Kaynak:Gedik Yatırım
Hibya Haber Ajansı